Foxterrier

Foxterrier floor
Groot-Brittannië

De Foxterriër straalt kracht uit, is robuust maar nooit plomp. Deze hond is een zelfverzekerde waker die graag blaft. Hij kan wat minder verdraagzaam zijn naar vreemde mensen of honden. Deze wereldberoemde vossenjager komt voor in een glad- en een draadharige variant. De dichte beharing van de Foxterriër draadhaar voelt als een kokosmat en biedt prima bescherming als hij door dicht struikgewas vossen achtervolgt. De gladharige Foxterriër komt minder vaak voor.

Rasbeschrijving Foxterrier

  • Ras afkomst: Groot-Brittannië
  • Andere rasnamen: Foxje, Kuifje-hond, Wire Fox-terriër

Uiterlijke kenmerken van de Foxterrier

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Foxterrier

De Fox Terrier is een rustieke hond met een groot weerstandsvermogen. Hij is zeer energiek, snel, vol levenslust, kan niet stilzitten. Hij is onverschrokken, moedig, temperamentvol en eigenzinnig. Hij is vriendelijk met zijn baas en zacht met kinderen. Het is een goede waker, alert en een blaffer.Met soortgenoten kan hij problemen hebben door zijn zelfbewuste houding. Een consequente maar zachte opvoeding is nodig.

Kleur

Wit domineert: volledig wit, wit met wildkleurige (tan), zwarte of zwart en wildkleurige (black-and-tan) aftekeningen. Gestroomde leikleurige, rode of leverkleurige vlekken zijn niet toegestaan.

Lichaam

Gedrongen. Gespierde hals zonder keelhuid. Duidelijke schoft. Diepe borstkas. Matig gewelfde ribben. Korte, horizontale rug. Krachtige en gespierde lendenen. Rechte croupe.

Schofthoogte

Reuen: gelijk of minder dan 39,3 cm. Teven: iets minder groot dan de reu.

Gewicht

Reuen: ongeveer 8 kg. Teven: ongeveer 7 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Lang. Vlakke schedel. Onduidelijke stop. De snuit versmalt naar de neus toe. Stevige kaken met ruige haren. Nooit volle kaken.

Ogen

Klein, rond en donker.

Oren

Klein, V-vormig. De oorschelp is geplooid en valt naar voren tot tegen de wang. Rechtopstaande oren moeten vermeden worden.

Vacht

Twee variîteiten, Draadharig: dicht, zeer stug aanvoelend, met een lengte van ongeveer 1,9 cm op de schouders en 3,8 cm op de schoft, de rug, de ribben en de achterhand. De haren op de kaken zijn ruig. Ondervacht korter en zachter. Gladharig: recht, vlak aanliggend, glad, stug, dicht en weelderig.

Poten

Gespierd, stevige botten. Ronde, gesloten compacte voeten. Dikke zoolkussens.

Staart

Hoog aangezet, vrolijk rechtop gedragen, noch op de rug, noch opgekruld, stevig en met een goede lengte.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Foxterrier past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Foxterrier past

  • Small Dog Neutered Adult

    Small Dog Neutered Adult

    Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

    Bekijk productpagina
  • Sporting Agility 4100 Small Dog

    Sporting Agility 4100 Small Dog

    Je kleine hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Small Dog van ROYAL CANIN® levert snel energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

    Bekijk productpagina
  • Urban Life Senior wet

    Urban Life Senior wet

    Je wat oudere hond is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Senior Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je oudere hond in de stad. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

    Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Foxterrier

Naam Voorkomend in Nederland
1. Rakker
1.6%
1.6%
2. Tommy
1.6%
1.6%
3. Annamay
1.1%
1.1%
4. Balou
1.1%
1.1%
5. Dusty
1.1%
1.1%

Foxterrier baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Foxterrier. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Foxterrier fokker of kennel.

Heb je al een Foxterrier pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Foxterrier het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies