Gascon Saintongeois

Gascon Saintongeois floor
Frankrijk

Deze jachthond komt buiten Frankrijk niet of nauwelijks voor. Hij kan in zijn eentje werken maar ook in meutes. De Grand Gascon Saintongeois heeft een schofthoogte van maximaal 72 cm. De Petit Gascon Saintongeois is gemiddeld zo’n tien centimeter kleiner.

Rasbeschrijving Gascon Saintongeois

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Grand Gascon-Saintongeois, Petit Gascon-Saintongeois

Uiterlijke kenmerken van de Gascon Saintongeois

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Gascon Saintongeois

Deze meutehond bij uitstek is zeer snel, heeft een scherpe neus en een krachtige blaf. Hij wordt als de beste speurhond voor haas beschouwd. Hij is zeer veelzijdig, en wordt ook voor de jacht op groot wild gebruikt. Hij heeft een vastberaden baas nodig.

Kleur

Witte ondergrond met zwarte vlekken, soms gespikkeld. Meestal twee zwarte vlekken aan de zijkant van het hoofd, oren en ogen bedekkend en bij de wangen eindigend. Wangen tan, bij voorkeur bleek van kleur. Twee tan aftekeningen boven de wenkbrauwen. Tan aftekeningen op de binnenkant van de oren. Tan spikkels op de benen. Soms een marque de chevreuil (reekleurige aftekening op de onderkant van de dij).

Lichaam

Lang. Middellange en niet al te dikke hals, iets gebogen met een lichte keelhuid. Diepe, brede borstkas. Licht gewelfde ribben. Licht gewelfde lendenen. Vrij lange flank. Zeer vlakke rug. Brede, tamelijk vlakke croupe.

Schofthoogte

"Grand Gascon-Saintongeois: reu: 65 tot 72 cm; teef: 62 tot 68 cm."

Gewicht

"Petit Gascon-Saintongeois: reu: 52 tot 60 cm; teef: 50 tot 56 cm. Grand Gascon-Saintongeois: ongeveer 35 kg. Petit Gascon-Saintongeois: ongeveer 25 kg."

Type

Lopende honden

Hoofd

Fijnbesneden en lang. Vrij smalle, gewelfde schedel. Lichte stop. Grote en iets gebogen neusbrug. Droge wangen. Goed ontwikkelde neusspiegel.

Ogen

Ovaal, donkerbruin.

Oren

Lager dan de ogen aangezet, lang en dun, gekruld en hangend.

Vacht

Kort en dicht.

Poten

Niet erg lange, ovale voeten met gesloten tenen en zwarte nagels. Sterke benen met stevige botten.

Staart

Goed aangezet en zeer smal aan het eind.Sabelvormig gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Gascon Saintongeois past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Gascon Saintongeois past

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Junior

  Maxi Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Dermacomfort

  Maxi Dermacomfort

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn huid wel wat glanzender mogen? Maxi Dermacomfort van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Gascon Saintongeois baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Gascon Saintongeois. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Gascon Saintongeois fokker of kennel.

Heb je al een Gascon Saintongeois pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Gascon Saintongeois het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies