German Rex

German Rex floor
Duitsland

De German Rex is een actieve maar geduldige kat. Hij heeft een makkelijk karakter, kan goed met andere katten overweg en is erg aanhankelijk tegenover zijn baasje. Hij heeft een makkelijke vacht.

Middelgroot, sterk en gespierd. Gewicht: 2,5 tot 4,5 kilo

Rasbeschrijving German Rex

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Duitse Rex

Het karakter van de German Rex

Een actieve, maar geduldige kat. Hij heeft een gelijkmatig karakter, kan goed met andere katten opschieten en is erg aanhankelijk tegenover zijn baasje. De verzorging is eenvoudig.

Lichaam

Middelgroot, stevig, gespierd maar niet massief of zwaar. Een ronde en krachtige borst. De rug loopt recht van de schouders tot de achterhand.

Hoofd

Afgerond, met een flinke ruimte tussen de oren. Goed ontwikkelde wangen. De neus heeft een lichte stop bij de basis. Massieve, sterke kin. De snorharen zijn korter dan normaal en gekruld.

Ogen

Middelgroot, goed uit elkaar geplaatst en goed geopend. Ze moeten eenkleurig zijn, glanzend en de kleur moet in harmonie zijn met die van de vacht.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis en met licht afgeronde uiteinden. De buitenkant is bedekt met fijn en dik haar, de binnenkant is licht behaard.

Vacht

Kort, fluwelig, zacht, heel zijdeachtig. Hij moet golfjes of krullen hebben. Gekruld over het hele lichaam, langer dan bij de Cornish Rex en meer van het lichaam afstaand. Geen dekhaar. Alle kleuren zijn erkend, behalve chocolate, lilac en colourpoint.

Poten

Slanke, middellange poten. Goed ontwikkelde, iets ovale (H) of ronde voeten (t).

Staart

Middellang, dik bij de aanzet en dunner uitlopend naar de afgeronde punt. Vol behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw German Rex past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw German Rex past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Appetite Control Sterilised

  Appetite Control Sterilised

  Je gesteriliseerd/gecastreerd kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om je kat langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 7+

  Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? En haar nieren, hoe zit het daarmee? Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is een voeding op maat voor je gesteriliseerde/gecastreerde kat. Het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht en het ondersteunt de nieren.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 37

  Sterilised 37

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? Sterilised 37 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je volwassen gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de German Rex

Naam Voorkomend in Nederland
1. Carel
5.4%
5.4%
2. Messi
5.4%
5.4%
3. Doeke
2.7%
2.7%
4. Doortje
2.7%
2.7%
5. Dibo
2.7%
2.7%

German Rex baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een German Rex. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende German Rex fokker of cattery.

Heb je al een German Rex kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw German Rex het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens