German Rex

German Rex floor
Duitsland

De German Rex is een actieve maar geduldige kat. Hij heeft een makkelijk karakter, kan goed met andere katten overweg en is erg aanhankelijk tegenover zijn baasje. Hij heeft een makkelijke vacht.

Middelgroot, sterk en gespierd. Gewicht: 2,5 tot 4,5 kilo

Rasbeschrijving German Rex

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Duitse Rex

Het karakter van de German Rex

Een actieve, maar geduldige kat. Hij heeft een gelijkmatig karakter, kan goed met andere katten opschieten en is erg aanhankelijk tegenover zijn baasje. De verzorging is eenvoudig.

Lichaam

Middelgroot, stevig, gespierd maar niet massief of zwaar. Een ronde en krachtige borst. De rug loopt recht van de schouders tot de achterhand.

Hoofd

Afgerond, met een flinke ruimte tussen de oren. Goed ontwikkelde wangen. De neus heeft een lichte stop bij de basis. Massieve, sterke kin. De snorharen zijn korter dan normaal en gekruld.

Ogen

Middelgroot, goed uit elkaar geplaatst en goed geopend. Ze moeten eenkleurig zijn, glanzend en de kleur moet in harmonie zijn met die van de vacht.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis en met licht afgeronde uiteinden. De buitenkant is bedekt met fijn en dik haar, de binnenkant is licht behaard.

Vacht

Kort, fluwelig, zacht, heel zijdeachtig. Hij moet golfjes of krullen hebben. Gekruld over het hele lichaam, langer dan bij de Cornish Rex en meer van het lichaam afstaand. Geen dekhaar. Alle kleuren zijn erkend, behalve chocolate, lilac en colourpoint.

Poten

Slanke, middellange poten. Goed ontwikkelde, iets ovale (H) of ronde voeten (t).

Staart

Middellang, dik bij de aanzet en dunner uitlopend naar de afgeronde punt. Vol behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw German Rex past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw German Rex past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de German Rex

Naam Voorkomend in Nederland
1. Carel
5.4%
5.4%
2. Messi
5.4%
5.4%
3. Doeke
2.7%
2.7%
4. Doortje
2.7%
2.7%
5. Dibo
2.7%
2.7%

German Rex baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een German Rex. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende German Rex fokker of cattery.

Heb je al een German Rex kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw German Rex het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens