Glen of Imaal Terriër

Glen of Imaal Terriër floor
Ierland

Deze kortbenige terriër met zijn stevige vacht komt noch in Ierland noch daarbuiten veel voor. Eigenlijk is dat vreemd want de Glen of Imaal Terriër is niet alleen een onverschrokken jager, als huishond is hij gehoorzaam en speels. Zoals meer terriërs deinst hij niet terug voor een knokpartijtje met een soortgenoot. Deze Ierse Terriër wordt sinds eeuwen gefokt in de Imaal vallei van het graafschap Wicklow nabij Dublin. De Glen of Imaal Terriër werd gebruikt bij de jacht op vossen, dassen en ander roofwild. In 1933 werd hij door de Ierse Kennel Club erkend. In de Verenigde Staten werd hij in 1968 geïmporteerd, maar de Glen of Imaal Terriër is buiten Ierland vrij onbekend.

Rasbeschrijving Glen of Imaal Terriër

 • Ras afkomst: Ierland
 • Andere rasnamen: Glen, Ierse Glen, Irish Glen

Uiterlijke kenmerken van de Glen of Imaal Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Glen of Imaal Terriër

De Gen of Imaal Terriër is robuust, rustiek, actief, moedig, levendig en stoutmoedig. Het is een behendige en speelse hond. Hij is aangenaam gezelschap voor zijn baas en voor kinderen. Het is een waker maar boezemt weinig ontzag in. Hij is vechtlustig tegenover soortgenoten. De Glen of Imaal Terriër heeft zijn sterke jagersinstinct behouden.

Kleur

Blauwgestroomd, welke niet naar zwart neigt. Licht tarwekleurig met een goudrode zweem. Inktblauw masker. Een blauwe streep, die de ruglijn volgt en doorloopt op de staart en de oren, kan aanwezig zijn. De donkerste aftekeningen verbleken met het ouder worden.

Lichaam

Langer dan hoog. Zeer gespierde hals. Brede en sterke borstkas. Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Stevige lendenen.

Schofthoogte

33-35 cm.

Gewicht

14-16 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Vrij breed en lang. Goed brede schedel. Duidelijke stop. De snuit wordt smaller naar het uiteinde toe. Sterke kaken.

Ogen

Van gemiddelde grootte, rond, ver uit elkaar en bruin.

Oren

Klein, rozenoren of half rechtopstaand wanneer de hond alert is.

Vacht

Halflang, ruige grove structuur. Zachte ondervacht.

Poten

Goed gespierd, stevige botten. Gesloten compacte voeten. De voorpoten zijn iets naar buiten gedraaid.

Staart

Stevig aan de basis, vrolijk gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Glen of Imaal Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Glen of Imaal Terriër past

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Junior

  Medium Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dermacomfort

  Medium Dermacomfort

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn huid wel wat glanzender mogen? Medium Dermacomfort van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Glen of Imaal Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Glen of Imaal Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Glen of Imaal Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Glen of Imaal Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Glen of Imaal Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies