Griffon Korthals

Griffon Korthals floor
Duitsland

De naam kan de indruk wekken dat het hoofd van de Griffon Korthals rechtstreeks op zijn rug staat, maar niets is minder waar. Deze ruwharige jachthond is vernoemd naar zijn ontwikkelaar: de Nederlander Eduard Karel Korthals. De Griffon Korthals is een uitstekende jachthond. Omdat hij intelligent is en aan zijn baas gehecht is, is hij ook prettig gezelschap binnenshuis.

Rasbeschrijving Griffon Korthals

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Griffon Korthals, Korthals Griffon, Griffon

Uiterlijke kenmerken van de Griffon Korthals

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Griffon Korthals

De Griffon Korthals is krachtig, stoutmoedig en enthousiast, heeft een prima neus en kan een constante galop volhouden. Hij is een veelzijdige pointer voor elk wild, elk soort terrein (van struikgewas tot moerasland) en elk soort weer. Hij is een goed spoorzoeker, een vastberaden pointer en een goede retriever. Hij is perfect voor de jacht op houtsnip. Hij is rustig, vriendelijk en zeer aan zijn baas gehecht, en daardoor is hij een goede gezelschapshond. Hij heeft echter ook een sterke wil en is een beetje rusteloos. Hij heeft een consequente maar een niet te strenge opvoeding nodig.

Kleur

Bij voorkeur blauwgrijs, staalgrijs met bruine aftekeningen of eenkleurig bruin, vaak roodbruin of schimmel. Wit en bruin of wit en oranje zijn ook toegestaan.

Lichaam

Lang. Vrij lange hals zonder keelhuid. Niet al te brede borstkas. Ribben enigszins gewelfd. Brede lendenen. Stevig rug.

Schofthoogte

Reu: 55 tot 60 cm. Teef: 50 tot 55 cm.

Gewicht

20 tot 25 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Groot en lang. Schedel niet te breed. Geen erg duidelijke stop. Licht gebogen neusbrug. Lange, vierkante snuit. Bruine neusspiegel. Opvallende snor en wenkbrauwen.

Ogen

Groot, rond, geel of bruin.

Oren

Middelgroot, vlak liggend en niet gekruld.

Vacht

Hard en ruw, net als varkenshaar. Borstelig, maar niet te lang. Nooit krullend of wollig. Fijne, dichte ondervacht.

Poten

Sterke benen. Ronde, gedrongen voeten met gesloten tenen.

Staart

Evenwijdig aan de grond gedragen. Ruig behaard, maar geen pluim. Indien gecoupeerd meestal met een derde of een vierde gecoupeerd. In Nederland is couperen verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Griffon Korthals past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Griffon Korthals past .

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Griffon Korthals

Naam Voorkomend in Nederland
1. Fleur
5.7%
5.7%
2. Balou
5.7%
5.7%
3. Saar
5.7%
5.7%
4. Bo
5.7%
5.7%
5. Biko
2.9%
2.9%

Griffon Korthals baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Griffon Korthals. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Griffon Korthals fokker of kennel.

Heb je al een Griffon Korthals pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Griffon Korthals het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies