Griffon Vendéen

Griffon Vendéen floor
Frankrijk

De Griffon Vendéen komt voor in vier varianten die allemaal een prachtige ruwharige vacht hebben. Voor alle Griffons Vendéen geldt dat ze, zodra ze wild ruiken, weleens vergeten dat ze ooit een baas hadden. De Grand Griffon Vendéen is een grote meutehond die ooit werd gebruikt bij de jacht op wolven. Hij is bepaald niet bang, ook niet voor moeilijk terrein of water. De Briquet Griffon Vendéen is de kleinere versie van de Grand Griffon Vendéen. De Grand Basset Griffon Vendéen is snel, krachtig en middelgroot. Hij is gezegend met een ruwe vacht en een levendige aard. Ook de Petit Basset Griffon Vendéen is van oudsher een meutehond. Tegenwoordig zien we hem vooral als gezinshond: mooi, vriendelijk, trouw en − zoals het een Basset betaamt − voorzien van een flinke portie eigenzinnigheid.

Rasbeschrijving Griffon Vendéen

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Grand Griffon Vendéen, Briquet Griffon Vendéen, Grand Basset Griffon Vendéen

Uiterlijke kenmerken van de Griffon Vendéen

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Griffon Vendéen

De Griffon Vendéen staat bekend om zijn stevigheid, stoerheid, kracht en koppig-heid. Hij is onafhankelijk, heeft een sterke wil en is minder gehoorzaam. Met zijn uitstekende stem en scherpe neus is de Griffon Vendéen een meutehond die ooit werd gebruikt bij de jacht op wolf. Hij is niet bang voor ruig terrein en water. Bij de jacht op groot wild wordt de voorkeur gegeven aan snellere jachthonden die gehoorzamer zijn. Bij de jacht met geweer wedijvert hij met de middelgrote Griffon Vendéen. De Grand Griffon Vendéen wordt gebruikt voor de jacht op hert en vooral op wild zwijn. - De Briquet Griffon Vendéen jaagt op vrijwel elk wild, behalve op konijn. Hij wordt speciaal gebruikt bij de jacht op hert en wild zwijn. - De Grand Basset Griffon Vendéen, de snelste van alle Bassethonden, is vastberaden, kan een hoog tempo volhouden en dringt tot in de stekeligste struiken door. Deze variëteit werd ontwikkeld voor de jacht op haas. - De Petit Basset Griffon Vendéen is energiek, stoutmoedig en zeer levendig. Hij is zeer goed in het opjagen van het wild. Alleen jagend of in paren, is hij de ideale hond voor de jacht op konijn. Hij wordt ook veel gebruikt bij de jacht op fazant. De Griffon Vendéen is rustig, aanhankelijk en vriendelijk en daardoor een goed gezelschap. De meeste Petit Basset Griffon Vendéen honden zijn gezelschapshonden. Ze hebben een consequente opvoeding nodig.

Lichaam

Sterk. Lang in de Grand Basset Griffon Vendéen, niet zo lang in de Petit Basset Griffon Vendéen. Vrij lange hals zonder keelhuid. Diepe en niet erg brede borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Stevige lendenen. Grand Griffon Vendéen: goed gespierde lendenen. Stevige, rechte rug. Briquet Griffon Vendéen: rechte en gespierde lendenen. Stevige, korte rug. Grand Basset Griffon Vendéen: zeer gespierde, brede croupe. Lange, brede en rechte rug. Petit Basset Griffon Vendéen: goed gespierde en vrij brede croupe. Gespierde, rechte lendenen.

Schofthoogte

Grand Griffon Vendéen: 60 tot 65 cm. Briquet Griffon Vendéen: 48 tot 55 cm. Grand Basset Griffon Vendéen: 38 tot 42 cm. Petit Basset Griffon Vendéen: 34 tot 38 cm.

Gewicht

Grand Griffon Vendéen: ongeveer 35 kg. Briquet Griffon Vendéen: ongeveer 29 kg. Grand Basset Griffon Vendéen: ongeveer 18 kg.Petit Griffon Vendéen: ongeveer 15 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang, niet te breed. Vrij kort in de Briquet Griffon Vendéen. Tamelijk gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte of iets gebogen neusbrug. Dikke snor. Kortere snuit bij de Petit Basset Griffon Vendéen.

Ogen

Vrij groot, donker.

Oren

Laag aangezet. Soepel, smal, dun en met lang haar bedekt. Goed naar binnen gedraaid.

Vacht

Niet erg lang, ruw aanvoelend, noch zijdeachtig, noch wollig. Dikke ondervacht. Geprononceerde wenkbrauwen bij de Grand Griffon Vendéen, soms borstelig bij de Briquet Griffon Vendéen. Enige bevedering bij de Basset Griffon Vendéen.

Poten

Grand Griffon Vendéen: ge-spierde benen. Voeten niet te groot, met gesloten tenen en sterke voetzolen. Briquet Griffon Vendéen: ge-spierde benen met stevige botten. Voeten niet te groot, met stevige voetzolen. Grand Basset Griffon Vendéen: rechte benen. Grote, en stevige voeten met gesloten tenen. Petit Basset Griffon Vendéen: benen met stevige botten. Voeten niet te groot, met sterke voetzolen.

Staart

Hoog aangezet, vrij lang, dik aan de basis, dicht behaard, toelopend naar het eind. Sabelvormig gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Griffon Vendéen past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Griffon Vendéen past .

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Griffon Vendéen baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Griffon Vendéen. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Griffon Vendéen fokker of kennel.

Heb je al een Griffon Vendéen pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Griffon Vendéen het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies