Haldenstövare

Haldenstövare floor
Noorwegen

De Haldenstövare of Halden Hound draagt de naam van de Noorse plaats Halden. Het uiterlijk van deze hond verraadt een behoorlijke scheut Foxhoundbloed. Qua karakter is deze jachthond, die vooral wordt gebruikt voor de jacht op vossen en hazen, een echte meutehond. Luid blaffend met soortgenoten achter het wild aanrennen: dát is wat hij het liefste doet.

Rasbeschrijving Haldenstövare

 • Ras afkomst: Noorwegen
 • Andere rasnaam: Halden Hound

Uiterlijke kenmerken van de Haldenstövare

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Haldenstövare

De Haldenst

Kleur

Wit met zwarte vlekken of tankleurige aftekening op hoofd en benen, en tussen de zwarte en witte aftekeningen. Kleine zwarte of bruine vlekken worden als een fout beschouwd. Zwart mag niet overheersen. Ieder andere kleur of patroon is een reden voor diskwalificatie.

Lichaam

Rechthoekig gebouwd. Hals vrij lang, gebogen en stevig, zonder keelhuid. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Brede lendenen. Rechte, stevige rug. Goed ontwikkelde, ronde en iets hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 46 tot 55 cm. Teef: 44 tot 52 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Middelgroot, fijn besneden. Licht gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte neusbrug. Lippen niet al te veel hangend. Vlakke wangen.

Ogen

Middelgroot, donkerbruin.

Oren

Gekruld, hangend, moeten halverwege de snuit reiken als ze worden gestrekt.

Vacht

Glad, zeer dicht, niet te fijn en niet te kort.

Poten

Gespierde, stevige benen met flinke botten. Voeten bij voorkeur ovaal, met gesloten tenen en stevige voetzolen.

Staart

Bijna tot het spronggewricht hangend, vrij dik, laag gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Haldenstövare past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Haldenstövare past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Haldenstövare baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Haldenstövare. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Haldenstövare fokker of kennel.

Heb je al een Haldenstövare pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Haldenstövare het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies