Havana

Havana floor
Cuba

De Havana is een zeer actieve en speelse kat. Hij is erg gehecht aan zijn eigenaar en kan daarom niet lang alleen zijn. De Havana heeft behoefte aan soortgenoten om zich heen. Door zijn vriendelijke karakter gaat het samenleven met andere katten goed. De vacht is gemakkelijk te verzorgen.

Middelgroot Gewicht: 2,5 tot 4,5 kg Engels type: lang en slank Amerikaans type: gelijkmatig gebouwd type (u).

Rasbeschrijving Havana

 • Ras afkomst: Cuba
 • Andere rasnamen: Havana Brown, Havanakat, Chestnut Brown Foreign, Chestnut Oriental Shorthair, Oosters Korthaar Chocolate

Het karakter van de Havana

Een levendige, actieve, speelse, niet agressieve kat. Wantrouwig tegenover vreemden, hij houdt van rust en comfort. Vreedzaam, vriendelijk, zeer zacht, erg gehecht aan zijn baasje. Minder spraakzaam dan de Siamees en een minder krachtige stem. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende voor een goed onderhoud van de vacht.

Kleur

"Chocolate : kastanjebruin; effen hazelnootbruin. de snorharen en de neusspiegel zijn bruin; de voetzolen roze. de C.F.A erkent enkel Deze kleur. - Lilac: mollengrijs met Een roze gloed. de T.I.C.A. erkent beide kleuren. Kittens worden met ghostmarking geboren die in de loop van het eerste levensjaar verdwijnt."

Lichaam

Middelgroot met een matig ontwikkeld beenderstelsel. Gelijkmatig gebouwd (Amerikaans type) of lang en slank (Engels type). Stevig gespierd.

Hoofd

Langer dan breed. Engels type: oosters type, zonder pinch of stop. Amerikaans type: licht driehoekig met duidelijke stop en pinch (u). Licht afgeronde schedel. Volle wangen zijn bij volwassen kater toegestaan. Lange, vierkante snuit. Stevige, vierkante, forse kin.

Ogen

Groot, ovaal, niet bolrond en dicht bij de neusbasis geplaatst. Kleuren: alle nuances en intensiteiten van groen. Een kleurwijziging wordt tot op de leeftijd van een jaar toegestaan.

Oren

Groot, met afgeronde toppen, vrij ver uit elkaar staand. Wanneer het dier alert is zijn ze naar voren gericht. Zeer dun behaard met name aan de binnenzijde.

Vacht

Kort, fijn, zijdeachtig, glanzend, vlak aanliggend. Niet te dichte ondervacht. Bij de lilac variëteit is een iets pluiziger vachttype toegestaan (u).

Poten

Lang, slank maar niet te dun. Compacte, ovale voeten.

Staart

Middellang, niet te breed aan de basis, smaller uitlopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Havana past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Havana past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Appetite Control Sterilised

  Appetite Control Sterilised

  Je gesteriliseerd/gecastreerd kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om je kat langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 7+

  Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? En haar nieren, hoe zit het daarmee? Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is een voeding op maat voor je gesteriliseerde/gecastreerde kat. Het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht en het ondersteunt de nieren.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 37

  Sterilised 37

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? Sterilised 37 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je volwassen gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Havana

Naam Voorkomend in Nederland
1. Choccie
4.8%
4.8%
2. Fredje
2.4%
2.4%
3. Barbagal
2.4%
2.4%
4. Tommy
2.4%
2.4%
5. Scoeby
2.4%
2.4%

Havana baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Havana. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Havana fokker of cattery.

Heb je al een Havana kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Havana het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens