Havana

Havana floor
Cuba

De Havana is een zeer actieve en speelse kat. Hij is erg gehecht aan zijn eigenaar en kan daarom niet lang alleen zijn. De Havana heeft behoefte aan soortgenoten om zich heen. Door zijn vriendelijke karakter gaat het samenleven met andere katten goed. De vacht is gemakkelijk te verzorgen.

Middelgroot Gewicht: 2,5 tot 4,5 kg Engels type: lang en slank Amerikaans type: gelijkmatig gebouwd type (u).

Rasbeschrijving Havana

 • Ras afkomst: Cuba
 • Andere rasnamen: Havana Brown, Havanakat, Chestnut Brown Foreign, Chestnut Oriental Shorthair, Oosters Korthaar Chocolate

Het karakter van de Havana

Een levendige, actieve, speelse, niet agressieve kat. Wantrouwig tegenover vreemden, hij houdt van rust en comfort. Vreedzaam, vriendelijk, zeer zacht, erg gehecht aan zijn baasje. Minder spraakzaam dan de Siamees en een minder krachtige stem. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende voor een goed onderhoud van de vacht.

Kleur

"Chocolate : kastanjebruin; effen hazelnootbruin. de snorharen en de neusspiegel zijn bruin; de voetzolen roze. de C.F.A erkent enkel Deze kleur. - Lilac: mollengrijs met Een roze gloed. de T.I.C.A. erkent beide kleuren. Kittens worden met ghostmarking geboren die in de loop van het eerste levensjaar verdwijnt."

Lichaam

Middelgroot met een matig ontwikkeld beenderstelsel. Gelijkmatig gebouwd (Amerikaans type) of lang en slank (Engels type). Stevig gespierd.

Hoofd

Langer dan breed. Engels type: oosters type, zonder pinch of stop. Amerikaans type: licht driehoekig met duidelijke stop en pinch (u). Licht afgeronde schedel. Volle wangen zijn bij volwassen kater toegestaan. Lange, vierkante snuit. Stevige, vierkante, forse kin.

Ogen

Groot, ovaal, niet bolrond en dicht bij de neusbasis geplaatst. Kleuren: alle nuances en intensiteiten van groen. Een kleurwijziging wordt tot op de leeftijd van een jaar toegestaan.

Oren

Groot, met afgeronde toppen, vrij ver uit elkaar staand. Wanneer het dier alert is zijn ze naar voren gericht. Zeer dun behaard met name aan de binnenzijde.

Vacht

Kort, fijn, zijdeachtig, glanzend, vlak aanliggend. Niet te dichte ondervacht. Bij de lilac variëteit is een iets pluiziger vachttype toegestaan (u).

Poten

Lang, slank maar niet te dun. Compacte, ovale voeten.

Staart

Middellang, niet te breed aan de basis, smaller uitlopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Havana past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Havana past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Havana

Naam Voorkomend in Nederland
1. Choccie
4.8%
4.8%
2. Fredje
2.4%
2.4%
3. Barbagal
2.4%
2.4%
4. Tommy
2.4%
2.4%
5. Scoeby
2.4%
2.4%

Havana baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Havana. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Havana fokker of cattery.

Heb je al een Havana kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Havana het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens