Heidewachtel (Kleine Münsterlander)

Heidewachtel (Kleine Münsterlander) floor
Duitsland

Tot de voorouders van de Münsterlander behoren de langharige Duitse pointers, de Épagneul Francais, de Engelse Setter en de Engelse Pointer. In het begin van de twintigste eeuw werden er twee variëteiten ontwikkeld rond Münster in Westfalen in Duitsland: - De Kleine Münsterlander (Kleiner Münsterlander Vorstehhund), de populairste variëteit, en - De Grote Münsterlander (Grosser Münsterlander Vorstehhund). De eerste standaard werd in 1936 geschreven. De Kleine Münsterlander verscheen eind jaren 60 van de 20e eeuw voor het eerst in Frankrijk. Een andere naam voor de kleine Münsterlander is Heidewachtel. De FCI erkend beide als verschillende rassen.

Rasbeschrijving Heidewachtel (Kleine Münsterlander)

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Kleine Münsterlander, Heidewachtel, Münsterlander, Kleine Münsterlandse Staande hond

Uiterlijke kenmerken van de Heidewachtel (Kleine Münsterlander)

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Heidewachtel (Kleine Münsterlander)

De levendige M

Kleur

Kleine M

Lichaam

Vierkante omtrek. Krachtige, gespierde hals. Lange schoft. Brede, diepe borstkas.Korte flanken. Buiklijn iets opgetrokken. Korte, stevige en rechte rug. Lange, brede, goed gespierde en matig hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 50 tot 56 cm. Teef: 48 tot 54 cm.

Gewicht

18 tot 23 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang, droog en waardig. Schedel niet te breed. Geringe stop. Rechte neusbrug. Krachtige, lange snuit. Lippen niet hangend. Neusspiegel zwart in de Grote M

Ogen

Zo donker mogelijk.

Oren

Vrij hoog aangezet, breed, afgerond aan de einden, dicht tegen de schedel hangend.

Vacht

Lang, dicht en glad. Bevedering op achterkant van de benen, op oren en staart. Kort en zeer vlak liggend op het hoofd. Middellang, glad, dicht en iets golvend bij de Kleine M

Poten

Zeer gespierde, krachtige benen. Voeten middellang met gesloten tenen (ronde voeten bij de Kleine M

Staart

Middellang, evenwijdig aan de grond gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Heidewachtel (Kleine Münsterlander) past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Heidewachtel (Kleine Münsterlander) past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Heidewachtel (Kleine Münsterlander) baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Heidewachtel (Kleine Münsterlander). Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Heidewachtel (Kleine Münsterlander) fokker of kennel.

Heb je al een Heidewachtel (Kleine Münsterlander) pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Heidewachtel (Kleine Münsterlander) het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies