Een hond erbij.. Leuk!

Zowel voor ons als voor de dieren zelf kan het erg leuk zijn om meerdere honden te hebben. Honden kunnen veel plezier aan elkaar beleven. Maar het kan ook erg druk en onrustig zijn met meerdere honden. Iedere hond heeft zijn eigen karakter, de ene is dominant, de andere onderdanig.

Het karakter

Kies voor de tweede hond een hond die qua karakter goed bij de eerste hond past. Die hoeft niet noodzakelijk hetzelfde ras te zijn. Een combinatie van een erg actieve hond en een  erg rustige hond is niet altijd de beste keus maar kan ook goed gaan.

De roedel

In ieder huishouden met meerdere honden is een duidelijke rangorde belangrijk. Jij als baas bent de roedelleider. Dit betekent dat jij zegt wat er moet gebeuren en de honden zullen moeten luisteren. Tussen honden onderling is het belangrijk dat duidelijk is wie boven wie staat.

Reu of teef?

De combinatie van een reu en een teef verdient nog wat extra aandacht. Als je geen puppies van de honden wilt, zullen er maatregelen genomen moet worden. De prikpil is een tijdelijke manier om loopsheid te voorkomen, maar deze heeft veel bijwerkingen. Een definitieve oplossing is een sterilisatie of castratie.

Lees meer