Urinewegproblemen bij de hond: wat kan je er aan doen?

Urinewegproblemen komen regelmatig voor bij de hond. Wij geven je tips voor gezonde urinewegen van jouw hond.

Zorg voor een gezond gewicht van jouw hond

Honden met overgewicht hebben vaker last van blaasproblemen. Test hier of jouw hond een gezond gewicht heeft of vraag jouw dierenarts om advies.

Drinken is erg belangrijk!

Sommige honden drinken te weinig en daardoor raakt de urine geconcentreerd. Dit kan de kans op het ontstaan van blaasgruis vergroten. Daarom is het belangrijk het drinken te stimuleren, zodat er meer urine wordt aangemaakt en je hond meer gaat plassen. Plaats drinkbakken op meerdere plekken in huis, zodat jouw hond eerder in de verleiding komt om te drinken. Daarnaast kun je de brokken aan vullen met een natvoeding, waardoor je hond automatisch meer vocht binnen krijgt. Lees hier meer over het combineren van natvoeding en brokken voor de hond.

Stimuleer de hond meer te bewegen

Honden die niet zo actief zijn, hebben vaker urinewegproblemen dan actievere honden. Laat je hond daarom vaak en lang genoeg uit. Dit helpt ook bij het behoud van een gezond lichaamsgewicht.

Bespreek de voeding met de dierenarts

Er zijn dieetvoedingen beschikbaar ter ondersteuning van de urinewegen van jouw hond. Raadpleeg jouw dierenarts voor advies welke voeding het beste aansluit bij de behoeftes van jouw hond.

Vraag jouw dierenarts om advies over wat jij zelf kunt doen bij urinewegproblemen.

Lees meer