Hrvatski Ovcar

Hrvatski Ovcar floor
Kroatië

De Kroatisch Herdershond of Hrvatski Ovcar is een strijdlustige herder die niet graag stilzit. Deze halflangharige zwarte hond staat bekend om zijn moed en heeft een uitgesproken jacht- en beschermingsinstinct. Met een goede baas kan deze hond de wereld aan maar als de eigenaar een beginner is, leert deze Kroaat hem wel even ‘hoe het moet’. Deze hond, die buiten zijn land vrijwel niet bekend is, bewaakt al sinds eeuwen de kudden en boerderijen. Hij stamt waarschijnlijk af van herdershonden in Noord-Kroatië.

Rasbeschrijving Hrvatski Ovcar

 • Ras afkomst: Kroatië
 • Andere rasnaam: Kroatische Herdershond

Uiterlijke kenmerken van de Hrvatski Ovcar

Vee- en schapenhoeder. Waakhond.

Herdershonden

Het karakter van de Hrvatski Ovcar

Deze hond is levendig, attent, moedig, met een zeer groot uithoudingsvermogen. Hij kan gemakkelijk opgevoed worden.

Kleur

Zwarte achtergrond. Een paar witte aftekeningen op hals, borst en onder de borstkas zijn toegestaan. Witte aftekeningen op voeten en tenen zijn toegestaan, maar niet gewenst.

Lichaam

Iets langer dan hoog. Korte, gespierde rug, met goed gespierde, korte lendenen. Weinig ontwikkelde borstkas. Gewelfde ribben. Flanken vol en stevig. Licht hellende croupe.

Schofthoogte

Ongeveer 40-50 cm.

Gewicht

15-20 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Relatief licht, wigvorming (totaal ongeveer 20 cm lang). Wenkbrauwen niet sterk ontwikkeld. Ronde wangen. Over het geheel gezien is het hoofd droog. Onduidelijke stop. Rechte neusrug.

Ogen

Kastanjebruin tot zwart, middelgroot, amandelvormig. Donkere oogleden.

Oren

Driehoekig, recht of halfrecht, middellang. Aan de zijkant van het hoofd aangezet. Staande oren hebben de voorkeur, deze mogen niet gecoupeerd worden.

Vacht

Nogal zacht, golvend of gekruld. Mag nooit wollig zijn. Kort op het gezicht, lang (7 tot 14 cm) op de rug. Bevedering en broek op de benen. Dikke ondervacht.

Poten

Gespierde benen. Kleine, smalle, ovale voeten.

Staart

Middelhoog aangezet, lang en borstelig. In rust lager dan de rug gedragen, hoger als hij alert is.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Hrvatski Ovcar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Hrvatski Ovcar past .

 • Relax Care Wet

  Relax Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Wet van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde natvoeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy

  Medium Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Hrvatski Ovcar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Hrvatski Ovcar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Hrvatski Ovcar fokker of kennel.

Heb je al een Hrvatski Ovcar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Hrvatski Ovcar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies