Ierse Terriër

Ierse Terriër floor
Ierland

De bijnaam van de Ierse Terriër is daredevil en die past perfect bij deze waaghals. Deze ruwharige erfbewaker en ongedierteverdelger zorgde er eigenhandig voor dat op het boerenerf alles op rolletjes liep. Hij is koppig, toegewijd maar ook strijdlustig als hij vindt dat iets het waard is om voor te vechten.

Rasbeschrijving Ierse Terriër

 • Ras afkomst: Ierland
 • Andere rasnamen: Ierse Terriër, Irish Red Terriër, Daredevil

Uiterlijke kenmerken van de Ierse Terriër

Jachthond (slip- en schietjacht). Waakhond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Ierse Terriër

De Ierse Terriër is robuust, erg moedig, erg levendig, snel, onafhankelijk, een vechtersbaas en koppig. Hij is vriendelijk, toegewijd, vrolijk en een goede gezelschapshond. De Ierse Terriër heeft een groot uithoudingsvermogen. Het is een jachthond die zich zowel op het land als in het water thuis voelt (haas, ongedierte en otters). Het is een waker die woest uit de hoek kan komen wanneer hij wordt aangevallen. Hij zal vechten tot het bittere einde. Hij is erg vechtlustig tegenover soortgenoten. Hij heeft een consequente maar zachte opvoeding nodig.

Kleur

Eénkleurig. De meest gewenste kleuren zijn levendig rood, tarwerood of roodgeel. Eventueel is wat wit aanwezig op de borst en de voeten.

Lichaam

Niet te lang, niet te kort. Hals zonder keelhuid. Diepe, gespierde borstkas. Stevige, rechte rug. Gespierde en licht gewelfde lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 45 cm.

Gewicht

Reuen: 12,2 kg. Teven: 11,4 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Lang. Vlakke schedel, veeleer smal. Onduidelijke stop. Stevige kaken. Lippen sluiten goed aan.

Ogen

Klein en donker van kleur.

Oren

Klein, V-vormig, naar voren tegen de wangen vallend. De haren zijn er donkerder dan op het lichaam.

Vacht

Dicht, erg aaneengesloten, draadharig 'ijzerdraad' met een gebroken aspect maar vlak aanliggend. Geen lokken noch krullen. De haren op de kop zijn kort (0,6 cm). Een kleine baard vormen de enige toegestane lange haren.

Poten

Zeer gespierd, zware botten. Sterke, ronde voeten. Gewelfde tenen. Zwarte nagels.

Staart

Vrij hoog aangezet, vrolijk gedragen, maar niet op de rug en niet gekruld. Indien gecoupeerd: ingekort tot op driekwart van zijn lengte.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Ierse Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Ierse Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Ierse Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ierse Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ierse Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Ierse Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ierse Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies