Irish Softcoated Wheaten Terriër

Irish Softcoated Wheaten Terriër floor
Ierland

De Irish Softcoated Wheaten Terriër is afkomstig uit het graafschap Munster is hij èèn van de oudste Ierse hondenrassen. Hij zou de voorvader zijn van de Kerry Blue Terriër en de Ierse Terriër. Hij werd als boerderijhond, als jager op ongedierte, waak- en herdershond gebruikt. De vacht van deze boerenhond doet qua structuur en kleur denken aan een wuivend tarweveld. De Irish Softcoated Wheaten Terriër is een actieve, dappere hond die graag zijn baas en zijn eigendommen verdedigt. Hij heeft een zachter karakter dan veel andere Terriërs. Hij is speels en voelt zich het prettigst in een gezin.

Rasbeschrijving Irish Softcoated Wheaten Terriër

 • Ras afkomst: Ierland
 • Andere rasnamen: Irish Softcoated Wheaten Terriër, Ierse Softcoated Wheaten Terriër, Ierse gladharige Terriër, Ierse tarwe Terriër, Wheaten Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Irish Softcoated Wheaten Terriër

Vee- en schapenhoeder. Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Irish Softcoated Wheaten Terriër

De Irish Softcoated Wheaten Terriër is rustiek, energiek, moedig, brutaal, vrij zelfstandig en koppig. Hij is heel vriendelijk, toegewijd, speels, zacht en een goede gezelschapshond. Hij is wantrouwig tegenover onbekenden, schrikt af, blaft graag maar zonder agressie. De Irish Softcoated Wheaten Terriër is een goed waker. Een consequente opvoeding is noodzakelijk.

Kleur

Alle schakeringen van licht tarwekleurig naar goudrood. De pups doorlopen verscheidene stadia wat de kleur en de textuur van de haren betreft voordat ze hun definitieve vacht krijgen (anderhalf tot twee en een half jaar).

Lichaam

Kort, compact. Stevige hals zonder keelhuid. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Rechte bovenlijn. Korte, krachtige lendenen.

Schofthoogte

Reuen: 46-48 cm. Teven: 43-47 cm.

Gewicht

Reuen: 15,7-18 kg. Teven: 13-15 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Krachtig, lang. Vlakke schedel, niet te breed. Duidelijke stop. Sterke, `geduchte' kaken.

Ogen

Niet te groot, donker van kleur, donker hazelnootkleurig.

Oren

Klein tot middelgroot, tegen de wangen, naar voren gedragen.

Vacht

Weelderig, zacht, zijdeachtig, gegolfd of met grove, losse krullen. De haren mogen niet langer zijn dan 12,7 cm.

Poten

Gespierd, goede botten. Kleine voeten. Gesloten tenen.

Staart

Niet te dik, vrolijk gedragen. Indien gecoupeerd: tot op een derde van zijn lengte ingekort (na de zesde staartwervel).

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Irish Softcoated Wheaten Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Irish Softcoated Wheaten Terriër past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Calm

  Calm

  Merk je iets vreemds aan het gedrag van je hond? Is hij vaker angstig, vernielzuchtig of kan hij niet alleen zijn? Gedragsveranderingen van je hond kunnen wijzen op stress.

  Bekijk productpagina
 • Renal (natvoer - portie)

  Renal (natvoer - portie)

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Irish Softcoated Wheaten Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Irish Softcoated Wheaten Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Irish Softcoated Wheaten Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Irish Softcoated Wheaten Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Irish Softcoated Wheaten Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies