Istarski Gonic

Istarski Gonic floor
Voormalig Joegoslavië

De Istarski Gonic of Istrische Brak valt op door zijn hoofdzakelijk witte vacht en oranjerode oren. Hij wordt vooral gebruikt bij de jacht op hazen, vossen en wilde zwijnen. Istrische Brakken zijn er in twee varianten: een gladharige en een ruwharige. De gladharige Istrische Brak heet officieel Istarski Kratkodlaki Gonic, de ruwhaar Istarski Ostrodlaki Gonic. Beide rassen behoren tot de oudste jachthondenvarianten uit voormalig Joegoslavië.

Rasbeschrijving Istarski Gonic

 • Ras afkomst: Voormalig Joegoslavië
 • Andere rasnaam: Istarski Ostrodlaki Gonic

Uiterlijke kenmerken van de Istarski Gonic

Jachthond,.Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Istarski Gonic

De Istarski Gonic is rustig en heeft een krachtige stem. Hij is een uitstekend jager op haas en vos, en is een zeer goede speurhond. Hij is aanhankelijk en een goed gezelschap.

Kleur

Wit. Oren meestal oranjeachtig of met oranjeachtige vlekken. Oranje vlek op het voorhoofd. Oranjeachtige vlekken kunnen ook op het lichaam voorkomen.

Lichaam

Robuust, iets langer dan hoog. Hals zonder keelhuid. Brede borstkas. Gewelfde ribben. Buiklijn iets opgetrokken. Brede, iets hellende croupe. Rechte en brede rug.

Schofthoogte

44 tot 58 cm.

Gewicht

18 tot 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang, niet erg licht. Licht gewelfde schedel. Vrij breed voorhoofd. Geen duidelijke stop. Sterke, rechthoekige snuit. Goed gesloten lippen. Zichtbaar slijmvlies is donker.

Ogen

Groot en donker. Zeer dichte wenkbrauwen in de ruwharige variëteit.

Oren

Lang, tegen de wangen hangend.

Vacht

Ruwharig: 5 tot 10 cm lang, uitstaand. Dikke, korte ondervacht. Gladharig: fijn, dicht en glanzend.

Poten

Gespierde benen met stevige botten. Ronde voeten met gesloten tenen en stevige voetzolen.

Staart

Dik aan de basis, toelopend naar het eind. Laag gedragen, iets omhoog gekruld.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Istarski Gonic past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Istarski Gonic past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Calm

  Calm

  Merk je iets vreemds aan het gedrag van je hond? Is hij vaker angstig, vernielzuchtig of kan hij niet alleen zijn? Gedragsveranderingen van je hond kunnen wijzen op stress.

  Bekijk productpagina
 • Renal (natvoer - portie)

  Renal (natvoer - portie)

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Istarski Gonic baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Istarski Gonic. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Istarski Gonic fokker of kennel.

Heb je al een Istarski Gonic pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Istarski Gonic het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies