Jämthund

Jämthund floor
Zweden

De Jämthund oogt als een wollige grijze wolf. Dit oude Zweedse ras werd gebruikt bij de jacht op onder meer elanden en beren. Dat zie je nog terug: hij is moedig en kan op eigen houtje kan werken. De Jämthund is vriendelijk en waakzaam. Hij doet de dingen graag op zijn eigen(wijze) wijze.

Rasbeschrijving Jämthund

 • Ras afkomst: Zweden

Uiterlijke kenmerken van de Jämthund

Vee- en schapenhoeder. Gebruikshond: Legerhond. Sledehond. Jachthond: eland, beer, klein wild (o.a. marter en hermelijn). Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Jämthund

Deze geharde, moedige en doortastende hond is evenwichtig en kalm. Hij is vriendelijk en zachtaardig tegenover kinderen, waardoor hij een goede gezelschapshond is. Hij is ook een goede waakhond. De J

Kleur

Van donker- tot lichtgrijs. Lichtgrijs of crême op de snuit, wangen, keel, buik, poten en onderzijde van de staart is kenmerkend.

Lichaam

Compact, stevig en droog. Lange sterke hals zonder keelhuid. Brede borstkas. Krachtige lendenen. Buiklijn enigszins opgetrokken. Brede croupe is zeer licht hellend. Rechte rug helt enigszins van schoft tot croupe.

Schofthoogte

Reu: 58 tot 63 cm. Teef: 53 tot 58 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Lang, droog, relatief breed. Licht gewelfde schedel.Duidelijke stop. Rechte neusbrug. Nauw gesloten lippen.

Ogen

Enigszins ovaal en vrij klein. Donkerbruin.

Oren

Hoog aangezet. Relatief klein. Rechtop gedragen. Puntige uiteinden.

Vacht

Lang en hard met donkere punten. Kort en glad op het hoofd en de voorkant van de benen. Langer op de hals, borst, staart en de achterkant van de benen. Kortere, zachte, lichtere (bij voorkeur witte) ondervacht.

Poten

Sterke, compacte, enigszins ovale voeten.

Staart

Hoog aangezet. Matig lang. Dik en sterk. Gekruld over de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Jämthund past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Jämthund past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Jämthund baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Jämthund. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Jämthund fokker of kennel.

Heb je al een Jämthund pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Jämthund het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies