Japanse Spaniel

Japanse Spaniel floor
Japan

De Japanse Spaniel of Japanse Chin is een Japans ras, waarschijnlijk met Chinese wortels. Het is een echte gezelschapshond: vrolijk, aanhankelijk, zachtaardig en geen blaffer. Het leuke van de Japanse Spaniel is dat hij tot op hoge leeftijd speels blijft. Hij is geen allemansvriend. Hij waakt maar is nooit agressief.

Rasbeschrijving Japanse Spaniel

 • Ras afkomst: Japan
 • Andere rasnamen: Japanse Spaniel, Tchin, Japanse Chin

Uiterlijke kenmerken van de Japanse Spaniel

Gezelschapshond.

Japanse Spaniel en Pekingees

Het karakter van de Japanse Spaniel

De Japanse Spaniel is erg robuust, levendig, schrander, een beetje onrustig, maar erg aan zijn baas gehecht. Hij is vrolijk, aanhankelijk, zachtaardig en blaft maar weinig. Het is een plezierige gezelschapshond. Hij is terughoudend tegenover vreemden, maar niet agressief. Hij moet consequent worden opgevoed.

Kleur

Wit met zwarte of rode vlekken. Bij voorkeur dienen de vlekken vanaf de oogranden symmetrisch over de oren en het lichaam verdeeld te zijn. Men ziet met name graag een brede witte bles van de snuit tot de kruin.

Lichaam

Vierkant. Vrij korte, hoog gedragen hals. Matig brede borst. Licht gewelfde ribben. Korte en rechte rug. Brede en tamelijk ronde croupe. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Ongeveer 25 cm.

Gewicht

2 tot 6 kg.

Type

Japanse Spaniel en Pekingees

Hoofd

Relatief groot, breed en plat. Brede, ronde schedel. Gemarkeerde stop. Zeer korte en brede neusbrug. Neusspiegel ter hoogte van de ogen.

Ogen

Groot, rond, ver uit elkaar geplaatst, zwart glanzend.

Oren

Lang, driehoekig, afhangend, bedekt met lange haren.

Vacht

Lang, recht, zijdeachtig. Het gehele lichaam, met uitzondering van de snuit, is overvloedig met haren bedekt. Weelderige bevedering op oren, hals, heupen en staart.

Poten

Vrij kort, fijn. Kleine, langgerekte hazenvoeten.

Staart

Op de rug gedragen, overvloedig bedekt met lange haren.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Japanse Spaniel past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Japanse Spaniel past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Small Dog Neutered Adult

  Small Dog Neutered Adult

  Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • X-Small Puppy

  X-Small Puppy

  Je zeer kleine pup is gezond, toch? Of zou hij in de korte tijd dat hij erg hard groeit wel wat meer energie kunnen gebruiken? X-Small Puppy van ROYAL CANIN® helpt pups van zeer kleine honden de best mogelijke start te geven.

  Bekijk productpagina
 • X-Small Adult

  X-Small Adult

  Je zeer kleine hond is gezond, toch? Of kan hij nog wel wat meer levenskracht hebben? En zijn vacht, kan die nog mooier glanzen? X-Small Adult van ROYAL CANIN® bevordert een mooie vacht en een goede gezondheid.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Japanse Spaniel

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
8%
8%
2. Boris
4%
4%
3. Fleur
4%
4%
4. Fleurtje
4%
4%
5. Lady
4%
4%

Japanse Spaniel baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Japanse Spaniel. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Japanse Spaniel fokker of kennel.

Heb je al een Japanse Spaniel pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Japanse Spaniel het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies