Javanees

Javanees floor
Indonesië

De Javanees is een echte Oosterse kat die erg aanwezig is. Hij miauwt veel, is erg actief en vraagt veel aandacht van zijn baas. De Javanees is een echte gezelschapskat en heeft een sterk karakter. Zijn vacht is makkelijk te verzorgen.

Middelgroot, maar zwaarder dan de Siamees (H). Lange, slanke, elegante maar mooi gespierde kat (t).

Rasbeschrijving Javanees

 • Ras afkomst: Indonesië
 • Andere rasnamen: De Javaan, De Javaanse Kat, Mandarin

Het karakter van de Javanees

De Javanees heeft het karakter en het temperament van een Oosterse kat. Extravert, 'spraakzaam' met een melodieuze stem. Bezitterig, hij volgt zijn baas zoals een hondje en weet hoe hij alle gewenste aandacht kan verkrijgen. Tevens is het een sportieve kat en een goede jager. De vacht is makkelijk te onder-houden temeer daar hij ervan houdt gebor-steld te worden.

Kleur

De kleurvariëteiten zijn die van de Oosters Korthaar. De ogen zijn groen, behalve bij de witte Javaan die donkerblauwe ogen bezit (t). Colourpoint met donkerblauwe ogen in de bij de Siamees erkende variëteiten (H).

Lichaam

Lang, slank, sierlijk maar goed gespierd.

Hoofd

Middelgroot, driehoekig. In zijaanzicht is de schedel lichtjes bol. Fijne snuit. Lange, rechte neus die de lijn volgt van het voorhoofd zonder stop. Middelgrote kin.

Ogen

Middelgroot, amandelvormig, lichtjes schuin naar de neus toe ingeplant. Kleur: felgroen (t). Colourpoints en witte dieren hebben donkerblauwe ogen (H).

Oren

Groot, breed aan de basis, puntig. Ze vormen de voortzetting van de zijden van de driehoek.

Vacht

Fijne, zijdeachtige vacht. De haren zijn middellang op het lichaam, iets langer ter hoogte van de kraag, de schouders en de staart (pluimstaart). Geen wollige ondervacht (t). Effen uniforme kleur zonder tabby- of schaduwaftekeningen bij de niet-agouti variëteiten.

Poten

Lang, fijn, in verhouding tot de rest van het lichaam. Kleine, ovale voeten.

Staart

Zeer lang en fijn, zelfs aan de basis. Versmalt nog meer naar het uiteinde.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Javanees past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Javanees past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Appetite Control Sterilised

  Appetite Control Sterilised

  Je gesteriliseerd/gecastreerd kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om je kat langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 7+

  Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? En haar nieren, hoe zit het daarmee? Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is een voeding op maat voor je gesteriliseerde/gecastreerde kat. Het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht en het ondersteunt de nieren.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 37

  Sterilised 37

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? Sterilised 37 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je volwassen gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Javanees

Naam Voorkomend in Nederland
1. Foefie
9.1%
9.1%
2. Gypsy
9.1%
9.1%
3. Jlo
9.1%
9.1%
4. Koko
9.1%
9.1%
5. Miauw
9.1%
9.1%

Javanees baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Javanees. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Javanees fokker of cattery.

Heb je al een Javanees kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Javanees het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens