Javanees

Javanees floor
Indonesië

De Javanees is een echte Oosterse kat die erg aanwezig is. Hij miauwt veel, is erg actief en vraagt veel aandacht van zijn baas. De Javanees is een echte gezelschapskat en heeft een sterk karakter. Zijn vacht is makkelijk te verzorgen.

Middelgroot, maar zwaarder dan de Siamees (H). Lange, slanke, elegante maar mooi gespierde kat (t).

Rasbeschrijving Javanees

 • Ras afkomst: Indonesië
 • Andere rasnamen: De Javaan, De Javaanse Kat, Mandarin

Het karakter van de Javanees

De Javanees heeft het karakter en het temperament van een Oosterse kat. Extravert, 'spraakzaam' met een melodieuze stem. Bezitterig, hij volgt zijn baas zoals een hondje en weet hoe hij alle gewenste aandacht kan verkrijgen. Tevens is het een sportieve kat en een goede jager. De vacht is makkelijk te onder-houden temeer daar hij ervan houdt gebor-steld te worden.

Kleur

De kleurvariëteiten zijn die van de Oosters Korthaar. De ogen zijn groen, behalve bij de witte Javaan die donkerblauwe ogen bezit (t). Colourpoint met donkerblauwe ogen in de bij de Siamees erkende variëteiten (H).

Lichaam

Lang, slank, sierlijk maar goed gespierd.

Hoofd

Middelgroot, driehoekig. In zijaanzicht is de schedel lichtjes bol. Fijne snuit. Lange, rechte neus die de lijn volgt van het voorhoofd zonder stop. Middelgrote kin.

Ogen

Middelgroot, amandelvormig, lichtjes schuin naar de neus toe ingeplant. Kleur: felgroen (t). Colourpoints en witte dieren hebben donkerblauwe ogen (H).

Oren

Groot, breed aan de basis, puntig. Ze vormen de voortzetting van de zijden van de driehoek.

Vacht

Fijne, zijdeachtige vacht. De haren zijn middellang op het lichaam, iets langer ter hoogte van de kraag, de schouders en de staart (pluimstaart). Geen wollige ondervacht (t). Effen uniforme kleur zonder tabby- of schaduwaftekeningen bij de niet-agouti variëteiten.

Poten

Lang, fijn, in verhouding tot de rest van het lichaam. Kleine, ovale voeten.

Staart

Zeer lang en fijn, zelfs aan de basis. Versmalt nog meer naar het uiteinde.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Javanees past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Javanees past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Javanees

Naam Voorkomend in Nederland
1. Foefie
9.1%
9.1%
2. Gypsy
9.1%
9.1%
3. Jlo
9.1%
9.1%
4. Koko
9.1%
9.1%
5. Miauw
9.1%
9.1%

Javanees baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Javanees. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Javanees fokker of cattery.

Heb je al een Javanees kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Javanees het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens