Waarom moet mijn kat op Seniorenconsult?

Is jouw kat 7 jaar of ouder? Misschien is ze nog even speels en prachtig als altijd. Toch hebben katten vanaf 7 jaar meer kans op gezondheidsproblemen. En sommige gezondheidsproblemen zijn niet direct zichtbaar.

Wist je bijvoorbeeld dat een op de drie katten ouder dan 12 een vorm van nierziekte heeft? En dat verschijnselen pas zichtbaar worden als 75% van de nierfunctie al verloren is?

Ga daarom regelmatig met jouw oudere kat op Seniorenconsult, minimaal een keer per jaar. Hoe ziet een Seniorenconsult er bijvoorbeeld uit? De dierenarts controleert bij jouw kat bijvoorbeeld haar ademhaling, hart, gebit en gewrichten. Ook kan de dierenarts vragen stellen over het gedrag van jouw kat; hieruit kan zij soms veel informatie halen over de gezondheid van jouw kat.

Ten slotte zou je dierenarts een urineonderzoek of bloedonderzoek kunnen doen. Met een bloedonderzoek kunnen soms aandoeningen worden opgespoord die nog niet zichtbaar waren. Zo kan de aandoening vroegtijdig worden behandeld.

Vraag nu jouw dierenarts naar het Seniorenconsult.

ROYAL CANIN® producten

Vanaf ongeveer 7 jaar is jouw kat senior. Ze krijgt dan een andere voedingsbehoefte. Ook kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan. Met een speciaal aangepaste voeding help je jouw kat zo gezond mogelijk ouder worden.

Bekijk de voedingen
Senior voeding kat