Binnenkatten versus buitenkatten

Een kat die enkel binnen leeft, heeft een ander ritme dan een kat die ook buiten komt. Door dit verschil in ritme heeft een binnenkat ook andere behoeften en risico’s, vergeleken met een kat die ook buiten komt.

Slapen

Een binnenkat slaapt gemiddeld 18 uur per dag. Terwijl de buitenkat ongeveer 4 tot 8 uur aan het jagen is en maar 12 tot 14 uur per dag slaapt. Doordat de binnenkat minder beweegt, heeft ze een grotere kans op overgewicht. Geef je binnenkat daarom speciaal voer voor binnenkatten.

Vachtverzorging

Binnenkatten zijn gemiddeld 3 à 4 uur bezig met de verzorging van de vacht. Door de vachtverzorging krijgt je kat veel haren binnen, dit kan haarballen veroorzaken. Voer speciaal voor binnenkatten bevat daarom speciale vezels die de losse haren binden, zodat deze via de ontlasting worden uitgescheiden.

Territorium

Als je kat ook buiten komt, is het territorium gemiddeld 8000 m². Het territorium van een kat die enkel binnen leeft, bestaat uit ongeveer 35 tot 100 m². Omdat ze zoveel in beweging is, is het belangrijk om de gewrichten te ondersteunen van je buitenkat. Geef daarom speciaal voer voor katten die buiten komen.

Lees meer