Kat in huis

Katten uitsluitend binnen in huis houden, is dat wel mogelijk? Dit is voor jou wellicht een afweging om wel of geen kat aan te schaffen. Het antwoord op deze vraag, samen met informatie en tips voor de binnenkat, kun je lezen in dit artikel.

Kat in huis

Het is heel goed mogelijk een kat in huis te houden. Als dit van kitten af aangeleerd wordt, hoeft dit zeker geen problemen op te leveren. Wel is het van belang om het natuurlijke gedrag van een kat te begrijpen, zodat hier in huis rekening mee gehouden kan worden.

Kattengedrag

Katten zijn dieren die graag jagen, spelen, slapen en hun territorium willen bewaken. Deze behoeften zal de kat in huis zeer zeker ook hebben. Biedt de kat hiervoor de ruimte en mogelijkheden aan, bijvoorbeeld door voldoende speeltjes en hoge ligplaatsen.

Voer

Katten die binnen blijven hebben minder voer nodig dan katten die buiten komen. Dat komt omdat ze minder actief zijn. Zorg ervoor dat je de kat niet te veel eten geeft, omdat ze anders te dik kan worden. Er bestaat speciaal voer voor katten die binnen leven.

Lees meer