Wat zijn de doelstellingen van ROYAL CANIN® voeding?

Tegenwoordig is het mogelijk om voeding samen te stellen op basis van duidelijk omschreven behoeften, nauwkeurig vastgestelde tekorten die moeten worden aangevuld en specifieke kenmerken die men ontdekt naarmate onderzoek vordert. Wetenschappers erkennen nu dat katten niet op dezelfde manier moeten worden gevoed wanneer ze in de groeifase, volwassen, oud, drachtig, zogend of gesteriliseerd zijn. Het zijn allemaal verschillende momenten waar met de voeding rekening mee dient te worden gehouden.

Dankzij onze toenemende kennis hebben we de ontwikkeling meegemaakt van 'gewone' voeding (eten om het dier te voeden) naar Basisvoeding (beantwoorden aan de voedingsbehoeften van het lichaam) en tegenwoordig naar Gezonde voeding op maat.

Bekijk de video

 

Men onderscheidt twee benaderingswijzen:

  • Voeden en Ondersteunen
  • Voeden en Verzorgen

Zo heeft wetenschappelijk veterinair onderzoek ervoor gezorgd dat het traditionele voedingsconcept (het leveren van energie en het opbouwen/onderhouden van het lichaam) in amper enkele jaren tijd grondig is veranderd.

Basisvoeding

1. Het lichaam opbouwen en onderhouden

Aminozuren, mineralen, sporenelementen, vitaminen en vetzuren voorzien in de minimale voedingsbehoeften om het lichaam op te bouwen en te onderhouden.

2. Energie leveren

Vetten en koolhydraten zijn de belangrijkste bronnen van energie voor kat en hond. De kat heeft voor haar energiemetabolisme daarnaast ook eiwitten nodig.

 

Gezonde voeding op maat

1. Voeden en ondersteunen

Bepaalde voedingstoffen (anti-oxidanten, prebiotica, voedingsvezels, essentiële vetzuren) worden aan de voeding toegevoegd om specifieke lichaamsfuncties te ondersteunen, zoals de nieren, de spijsvertering of de gewrichten.

2. Voeden en verzorgen

Zeer specifieke voedingstoffen in de voeding ondersteunen de gezondheid van de kat en verzorgen haar huid, vacht en lijf.

 

Wat betekent dit voor jouw kat?

Voor iedere voedingsbehoefte kunnen wij een oplossing bieden. Onze voedingswijzer begeleidt je in het vinden van de juiste voeding voor jouw kitten of kat.

 

 

Lees meer