Help! Mijn kat wil niet eten

Kieskeurig… Dat is een typische beschrijving van katten. Ze weten precies wat ze wel en niet willen. En dat geldt ook op het gebied van eten. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je als eigenaar rekening mee kan houden. Zo zorg je ervoor dat je kat makkelijker eet.

Zorg voor goede voeding

Een kat heeft een neus voor kwaliteit en dus ook voor goed voer. Ze kan zó goed ruiken, dat ze zo zelfs de kwaliteit van het voer beoordeelt. Zorg er daarom voor dat je voer hebt van hoge kwaliteit, dat goed verteerbaar is. Denk hierbij aan een gezonde voeding op maat

Royal Canin heeft speciaal voor zeer kieskeurige katten een speciale productlijn met 3 voedingen:

  • Aroma Exigent : Bevordert de acceptatie door een specifiek geurprofiel
  • Protein Exigent : Bevordert de acceptatie door een specifiek gehalte aan eiwitten, koolhyrdaten en vetten
  • Savour Exigent : Bevordert de acceptatie door een combinatie van twee soorten brokjes met een verschillende samenstelling en textuur

Als je een zeer kieskeurige kat in huis hebt, kan Preference bijdragen aan een betere acceptatie. Vraag jouw dierenspeciaalzaak of tuincentrum naar de mogelijkheden.

Zorg elke dag voor voldoende vers drinkwater

Vers drinkwater is een natuurlijk onderdeel van de voeding van je kat. Katten zijn ook kieskeurige drinkers. Ze hebben een soort ‘checklist’:

  • Staat het water op een geschikte plaats? (niet op een plek waar je vaak langs komt bijvoorbeeld)
  • Ruikt het water fris?

Zo ja, dan gaan ze drinken.

Wist je dat katten het liefst uit een druppelende kraan, gieter of grote vijver drinken? Dit is niet voor elke katteneigenaar een optie.

Neem contact op met jouw dierenarts

Neem even contact op met de dierenarts als jouw kat niet (meer) wil eten. Zij kennen de situatie van jouw kat goed en kunnen een advies uitbrengen.

Zoek hier een dierenarts bij jou in de buurt

 

Lees meer