Waarom bestaat er kattenvoer voor verschillende leeftijden van een kat?

Verschil in leeftijd is één van de redenen voor verschil in voedingsbehoeften. Daarom kijken we bij Royal Canin goed in welke levensfase jouw kat zich bevindt. En met die kennis ontwikkelen we de gezonde voeding, die precies past bij de behoeften van jouw kat.

Een kitten bijvoorbeeld. Die moet wennen aan de overgang van moedermelk naar voeding voor kittens. Hij heeft nog een melkgebit, het spijsverteringskanaal is nog niet volgroeid en de weerstand moet nog worden opgebouwd. Dus daar houdt Royal Canin rekening mee: Kleine brokjes, licht verteerbaar en extra goed voor de weerstand.

Zo is een volwassen kat in de kracht van haar leven en heeft zij voeding nodig waar veel voedingsstoffen in zitten, maar het lichaam wel op het gezonde gewicht houdt.

Een senior moet natuurlijk zo lang mogelijk vitaal blijven. Dus ondersteunt de voeding onder andere de gewrichten en de nierfunctie. En omdat de reuk en smaak óók een dagje ouder worden… heeft de voeding nét iets meer geur en smaak.

Aan alles wordt gedacht, ook aan poezen tijdens de dracht. Zij hebben extra voedingsstoffen nodig voor een goede voortplanting en de groei van de kittens.

En zo houden we samen alle katten in gezond en fit. Elk op hun eigen uitzonderlijke manier.

Wil je weten in welke levensfase jouw kat zit én welke voeding daar het best bij aansluit? Vul de Voedingswijzer in.

Doorloop de voedingswijzer

Lees meer