Kelpie

Kelpie floor
Australië

De Australian Kelpie is een echte workaholic. Hij werd op de wereld gezet om schapen te hoeden en dat doet hij ook het liefst. Hoewel dat trouwens ook best geiten, ganzen of desnoods kinderen mogen zijn. De Kelpie is zoals hij is, zonder opsmuk of poespas: een onvermoeibare, levendige en hondstrouwe herder. De Kelpie is waarschijnlijk het resultaat van een kruising tussen de Dingo en de kortharige Schotse Herder (Collie), die rond 1870 naar Australië werd gebracht. Men zegt dat de naam ontleend is aan een riviergeest, `Kelpie' geheten, uit een boek van R.L. Stevenson. In Europa is hij niet erg bekend, maar in Australië en Nieuw-Zeeland is hij de meest gebruikte Herdershond.

Rasbeschrijving Kelpie

 • Ras afkomst: Australië
 • Andere rasnamen: Australische Kelpie, Kelpie

Uiterlijke kenmerken van de Kelpie

Vee- en schapenhoeder.

Herdershonden

Het karakter van de Kelpie

Deze onvermoeibare hond is zeer actief en levendig. Hij is van nature lief en gehoorzaam. Hij is zeer trouw en aanhankelijk. Hij heeft van nature een instinct voor het hoeden van schapen, op de weide of bij de boerderij.

Kleur

Zwart, black-and-tan, rood, rood en tan, bruin, en smoky blauw.

Lichaam

Hals middelmatig lang, zonder keelhuid. Volle kraag. Krachtige, horizontale . Borst dieper dan breed. Goed gewelfde ribben. Sterke en goed gespierde lendenen. Vrij lange, hellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 46-51 cm. Teven: 43-48 cm.

Gewicht

11-20 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Lang, smal, als van een vos. Licht gewelfde schedel. Duidelijke stop. Dichte lippen.

Ogen

Amandelvormig. Bruin, bij de kleur van de vacht passend.

Oren

Rechtop, puntig. Dunne oorlap. Binnenzijde met haren bedekt.

Vacht

Dik, recht, hard, vlak aanliggend, kort (2-3 cm). Langer aan de onderkant van het lichaam en op de achterkant van de benen. Kraag om de hals. Korte, dichte ondervacht.

Poten

Krachtige benen met stevige botten. Ronde, stevige voeten. Dikke voetzolen. Gesloten, gewelfde tenen. Korte en dikke nagels.

Staart

In een lichte boog hangend, tot het spronggewricht reikend. Dicht behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Kelpie past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Kelpie past .

 • Digestive Care Wet

  Digestive Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O (natvoer - portie)

  Urinary S/O (natvoer - portie)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Kelpie

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lola
3.9%
3.9%
2. Bruno
3.9%
3.9%
3. Ziva
3.9%
3.9%
4. Jazz
3.9%
3.9%
5. Tess
2%
2%

Kelpie baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Kelpie. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Kelpie fokker of kennel.

Heb je al een Kelpie pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Kelpie het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies