5 tips voor een bijzondere naam voor je kitten

Wist je dat je je kitten kunt leren naar haar naam te luisteren. Het succes hangt af van haar slimheid en karakter. Je leert je kitten of kat door haar naam aan iets prettigs te koppelen. Bijvoorbeeld door tijdens het aaien haar naam te noemen. Als ze opkijkt naar je, beloon je haar met een brokje. Of roep de naam van je buitenkat om binnen te komen voor het eten.

1) Houd de naam kort

Namen met 1 of 2 lettergrepen zijn het beste. Roepen van je kat gaat gemakkelijker met een naam met veel klinkers en weinig medeklinkers.

2. Gebruik verschillende klanken bij meerdere huisdieren

Heb je meerdere huisdieren? Let dan op dat de namen van elkaar te onderscheiden zijn. Katten of honden horen namelijk niet echt hun naam. Ze herkennen klanken. Je twee huiskatten Ricky en Mickey noemen is dus geen handige zet.

3) Inspiratie door favoriet karakter

Laat je inspireren door de namen van je favoriete karakters in films, boeken of sprookjes. Het land van oorsprong kan ook ideeën geven voor een kattennaam.

4) Inspiratie op alfabet

Op internet vind je meerdere sites die inspiratie geven voor een leuke kattennaam. Kijk hier voor naamsuggesties op alfabet en per ras.

5) Bijzondere naam

Probeer een originele naam te vinden. Je kitten is tenslotte bijzonder voor jou en daar hoort een bijzondere naam bij. Welke namen moet je dan vermijden? Hieronder vind je de top 5 van meest populaire kattennamen.

Top 5 kattennamen

Jaarlijks stelt een dierenverzekeraar een top 10 samen van de meest voorkomende kattennamen. De top 5 is:

  1. Tijgertje
  2. Gizmo
  3. Simba
  4. Lizzy
  5. Misty

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer