Met Royal Canin van een kitten naar volwassen kat

Wat leuk! Er komt een kitten bij jullie wonen! Ze wordt vast overstelpt met liefde en aandacht, maar wat kun je nog meer doen om je kitten zich snel thuis te laten voelen?

Wat leuk! Er komt een kitten bij jullie wonen! Ze wordt vast overstelpt met liefde en aandacht, maar wat kun je nog meer doen om je kitten zich snel thuis te laten voelen?

Even wennen...

Je kitten komt net uit het nest, bij de fokker vandaan of misschien wel uit het asiel. Ze zal dus even moeten wennen aan haar nieuwe woonomgeving en huisgenoten. Elk kitten is anders; de één is heel nieuwsgierig en gaat direct op onderzoek uit, de ander vindt het allemaal maar spannend en kruipt liever even weg onder de bank.

Laat je kitten op haar eigen tempo haar nieuwe omgeving verkennen. Laat haar zelf naar jou toekomen voor aandacht en gun haar verder even de rust om te wennen.

Kattenbak, eten en drinken

Als je een grote woning hebt, kun je ervoor kiezen je kitten ruimte voor ruimte te laten wennen. Als je een zelfverzekerde doerak hebt, is dat niet nodig. Zorg wel dat je kitten weet waar de kattenbak staat door haar er één of twee keer op te zetten.

Zorg ook dat je haar eten en drinken niet in de buurt van de kattenbak zet; dit vinden katten niet zo prettig. Het is sowieso aan te raden meerdere drinkbakken, verspreidt door het huis, neer te zetten. Katten zijn van nature slechte drinkers!

Rustig plekje in huis

Kittens hebben net als kleine kinderen hun rust nodig. Rust om de nieuwe indrukken te verwerken, maar ook om op te groeien tot een sterke en gezonde kat!

Zorg dus dat er een goed bereikbaar plekje in huis is waar je kitten lekker rustig en warm haar dutjes kan doen. Als je kinderen hebt, leer hen dan dat als je kitten slaapt, ze met rust gelaten moet worden. Vraag je kinderen ook de kitten niet te vaak op te pakken. Dit vinden ze niet altijd fijn.

Andere huisdieren

Heb je al andere huisdieren? Introduceer je nieuwe huisgenoot dan rustig! Hou ze in eerste instantie apart en laat beide vast wennen aan de geur van elkaar. Heb je een andere kat in huis, zorg dan voor minimaal drie kattenbakken. Zo voorkom je onzindelijkheid.

Woont er al een hond, zorg dan dat je kitten een plekje heeft op hoogte, dus op de kast of een tafel. Katten zitten graag hoog zodat ze goed overzicht hebben. Dit geeft haar een veilig gevoel.


Deel dit bericht

Article