Hoe groeit een kitten?

Hoe lang groeit een kitten? Hoe snel groeit een kitten? Kan ik de groei van mijn kitten bijhouden? Aan welke dingen moet ik denken bij de groei van mijn kitten? Allemaal vragen waarop een kitteneigenaar het antwoord wil weten. Lees dit artikel en leer van alles over kittens.

Groeiperiode van een kitten.

De snelste groei is bij een kitten in de eerste vier maanden van zijn leven. De meeste rassen groeien daarna langzaam door tot 12 maanden. Maar er zijn rassen die langer doorgroeien. De Maine Coon bijvoorbeeld bereikt haar volwassen grootte pas als ze ongeveer 15 maanden is.

Gewicht kitten.

Het is lastig inschatten of je kitten groeit volgens de richtlijnen. Er zijn namelijk voor katten niet zoveel gegevens beschikbaar. 

Voer voor kittens

De eerste vier maanden heeft een kitten voer nodig met veel energie, omdat hij snel groeit. Van vier tot 12 maanden heeft een kitten wat minder energie nodig. Hij gaat dan namelijk minder snel groeien. Lees hier meer over het juiste voer voor je kitten.

Weeg je kitten regelmatig

Weeg je kitten regelmatig om de groei te controleren. Kittens die op jonge leeftijd al te dik worden, hebben als ze volwassen zijn ook meer de neiging om te dik te worden. Voorkom daarom overgewicht bij je kitten.

Laat je kitten leren

Als een kitten nog jong is, moet hij nog van alles leren. Als kittens jong zijn gaat dit het makkelijkst. Zorg daarom dat je kitten al op jonge leeftijd kennis maakt met bijvoorbeeld de stofzuiger. Dit heet socialisatie van je kitten.

Ontdek binnen 1 minuut de beste voeding voor je kitten

Met behulp van de ROYAL CANIN® voedingswijzer heb je binnen één minuut de juiste voedingskeuze voor jouw kitten. Daarnaast ontvang je ook een kennismakingskorting

Doorloop de voedingswijzer

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer