De natuurlijke afweer van jouw kitten is kwetsbaar

Een kitten is nog klein en kwetsbaar, daarom is het belangrijk om extra goed voor hem te zorgen! Wist je dat een kitten wordt geboren zonder afweerstoffen? Vanaf zijn geboorte moet je kitten zelf zijn afweer gaan opbouwen.

De eerste afweerstoffen krijgt hij van zijn moeder via de moedermelk. De eerste moedermelk bevat de meeste afweerstoffen en deze hoeveelheid neemt af naar mate je kitten ouder wordt. In de periode tussen de 4de en de 12de week van zijn leven heeft je kitten een “dipje” in zijn afweer. Zelf heeft hij nog niet genoeg afweerstoffen om zichzelf goed te kunnen beschermen, maar hij krijgt ook geen afweerstoffen meer via de moedermelk. In deze periode is je kitten dus extra kwetsbaar!

Het is belangrijk dat zijn afweer extra wordt ondersteund. Dit kan met een voeding speciaal voor kittens. Hierin zitten specifieke voedingsstoffen die zijn afweer helpen te ondersteunen. Zo kan hij zijn eigen afweer goed opbouwen. Zo krijgt je kleine kitten de beste start om veilig de wereld te gaan ontdekken. 

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer