Bestaan er verantwoorde snacks voor je kitten?

Als je kitten heel lief naar je opkijkt, wil je haar misschien graag verwennen met iets lekkers. Dit draagt helaas niet bij aan haar gezondheid. Een groot deel van de kattenbevolking heeft overgewicht en tussendoortjes stimuleert dit. Wil je je kat een verantwoorde beloning geven, geef dan een brokje uit haar dagelijkse maaltijdportie.

Lekkers voor mensen is niet geschikt

Je eet een stukje kaas of worst of hebt een toef slagroom op je koffie... Laat je niet verleiden dit lekkers met je kitten te delen. Eten voor mensen is vaak te vet of te zout en bezorgt je kitten darmklachten. Sommige etenswaren zijn zelfs dodelijk giftig voor haar, zoals chocolade. En rauw vlees kan je kitten parasieten geven.                                                                                                    

Schoteltje melk 

Je kitten geniet van een schoteltje melk. Echter niet voor lang. De lactose (melksuikers) in melk verteert niet goed, waardoor ze moet overgeven of diarree krijgt. Bij de dierenspeciaalzaak vind je speciale kattenmelk. Maar let op: elke calorie is er eentje voor je kat.

Conclusie: verantwoorde snacks voor je kitten, liever niet.

Eigenlijk is de conclusie met betrekking tot verantwoorde snacks voor je kitten: geef ze liever niet. Tussendoortjes bovenop de normale maaltijdporties leiden tot overgewicht. Het kan ook hun eetlust en/of smaak verstoren, waardoor ze hun normale eten met alle benodigde bouwstoffen en energie niet meer lusten.

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer