Droogvoeding “poetst” tanden bij je kitten

Kauwen op droge brokken helpt je kitten bij het schoonhouden van haar gebit. Droogvoeding heeft een schurende werking, waardoor tandplak en de vorming van tandsteen op natuurlijke wijze worden bestreden. Tandsteen ontstaat sneller bij katten die natvoeding eten.

Speciale gebitsverzorgende droogvoeding

Voor volwassen katten met (grotere kans op) gebitsproblemen bestaat speciale, gebitsverzorgende droogvoeding. Het reinigende kauwproces wordt gestimuleerd door de grootte, vorm en structuur van de brokken. De structuur maakt dat de brok niet te snel in kleine stukjes uiteen valt en tussen tanden en kiezen blijft zitten.

Ingrediënten tegen tandsteenvorming

Gebitsverzorgende droogvoeding bevat ingrediënten die de vorming van tandplak, tandsteen en slechte adem helpen verminderen. Natriumpolyfosfaat bindt het calcium in de bek van je kitten. Dit gebonden calcium kan zich niet meer omzetten in tandsteen. Speciale droogvoeding bevat minder eiwitten. Gebruik het dus niet zomaar voor je kitten.

Droogvoeding vervangt poetsen niet

Het geven van droogvoeding vervangt de dagelijkse poetsbeurt van het gebit van je kitten of kat niet. Kauwen op droogvoeding draagt bij aan een betere mondhygiëne, maar er blijven altijd restjes voeding achter. Tandplak ontstaat al binnen 6 uur en verandert binnen 24 uur in tandsteen. 

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer