Komondor

Komondor floor
Hongarije

De Hongaarse Herdershond is van het type ‘stille wateren en diepe gronden’. Het is moeilijk te doorgronden wat er omgaat in dat markante hoofd, verstopt onder dreadlocks. Zijn vacht beschermt hem, zijn onverstoorbare karakter zorgt ervoor dat hij zich niet druk maakt over poema’s, inbrekers of andere gevaren. Deze zelfstandige jongen pakt ze aan. En dat kan hij helemaal zelf.

Rasbeschrijving Komondor

 • Ras afkomst: Hongarije
 • Andere rasnaam: Hongaarse Herder

Uiterlijke kenmerken van de Komondor

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Komondor

De Komondor is niet erg aanhankelijk, maar wel trouw aan zijn baas en lief met kinderen. Het is een rustieke hond die heel veel beweging nodig heeft. Hij is een voortreffelijke waakhond, die onverschrokken met grote moed de kudde en het huis verdedigt. Hij zal zonodig voor zijn baas sterven om deze te verdedigen. De Komondor valt vastbesloten en stil aan. Hij heeft een zeer consequente opvoeding nodig.

Kleur

Wit.

Lichaam

Iets langer dan breed. Geen keelhuid. Brede voorborst. Korte rug. Diepe, tonvormige borstkas. Brede lendenen. Licht hellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: ongeveer 80 cm. Teven: ongeveer 70 cm.

Gewicht

Reuen: 50-60 kg.Teven: 40-50 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Breed. In proportie met het lichaam, met veel haar. Gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte neus. Heel brede snuit.

Ogen

Ovaal, donkerbruin.

Oren

Hangend, lang, U-vorm.

Vacht

Lang (20 tot 27 cm) in de lendenstreek, 15 tot 22 cm op de rug, de borst en de schouders. 10 tot 18 cm op het hoofd, de nek en de benen. Het haar is grof, in strengen, erg dik met een fijne, wollige ondervacht. Bij de geboorte bestaat de vacht van de puppies uit wit, donzig haar, fijn en gekruld of golvend.

Poten

Voorbenen enigszins steil en stevig, met massieve botten. Grote, ronde voeten. Dikke voetzolen. Sterke, donkergrijze nagels.

Staart

Hangend als hij stil staat, horizontaal als hij in actie is.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Komondor past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Komondor past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Giant Junior

  Giant Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze fase misschien iets slanker moeten zijn? Speciaal voor pups van zeer grote rassen (>45 kg) in de 2e groeifase is er Giant Junior van ROYAL CANIN®. Het ondersteunt de spijsvertering en de gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Agility 4100 Large Dog

  Sporting Agility 4100 Large Dog

  Je grote hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond extra ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Large Dog van ROYAL CANIN® levert snel de energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Komondor

Naam Voorkomend in Nederland
1. Makacs
33.3%
33.3%
2. Guru
33.3%
33.3%
3. Boij
16.7%
16.7%
4. Dama
16.7%
16.7%

Komondor baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Komondor. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Komondor fokker of kennel.

Heb je al een Komondor pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Komondor het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies