Korat

Korat floor
Thailand

De Korat is erg actief en speels. Hij houdt van een rustige omgeving en gaat drukte en lawaai liever uit de weg. De Korat is gek op zijn baas en vraagt veel aandacht. Hij heeft minder met vreemden en soortgenoten. Zijn vacht is makkelijk te verzorgen.

Middelgroot, vrij gedrongen lichaam, vrij gelijkmatig gebouwd. Gewicht: 2,5 tot 4,5 kg. Kortharig.

Rasbeschrijving Korat

 • Ras afkomst: Thailand
 • Andere rasnaam: Si-Sawat

Het karakter van de Korat

Een levendige, actieve, zeer behendige en speelse kat. Houdt niet van drukte en lawaai. Hij heeft een rustige omgeving nodig. Weinig sociaal met soortgenoten, Gereserveerd tegenover vreemden. Zacht, heel vriendelijk, uiterst gevoelig, erg gehecht aan zijn baas. Hij eist veel liefde en aandacht op. Hij heeft een melodieuze stem. Makkelijke vachtverzorging, wekelijks borstelen volstaat.

Kleur

De kleur is effen zilverblauwgrijs (silver blue) (H). De uiteinden van de haren zijn zilverkleurig wat een vriesglans oplevert (u). De neusspiegel is donkerblauwgrijs. De voetzolen donkerblauw tot rozig lavendelblauw.

Lichaam

Middelgroot, semi-cobby, noch compact, noch slank (H). Licht gebogen ruglijn. Krachtig, gespierd, lenig.

Hoofd

In vooraanzicht: hartvormig. Afgeplat voorhoofd. Lichte stop tussen het voorhoofd en de neus. Stevige en goed ontwikkelde wangen. Geen spitse noch vierkante snuit. Lange neus, lichtjes bol aan het uiteinde. Stevige, goed ontwikkelde kin. Sterke kaken.

Ogen

Groot, rond, goed uit elkaar staand, lichtjes schuin geplaatst. Liefst diepgroen van kleur. Amberkleurige ogen zijn toegestaan, vooral bij jonge dieren (t). Het is zo dat de definitieve kleur niet bereikt wordt voor de leeftijd van twee jaar. De wenkbrauwen beschrijven twee grote bogen boven de ogen.

Oren

Groot, breed aan de basis met iets afgeronde punten. Alert en hoog op de kop ingeplant. Korte haren op de buitenzijde van de oorschelp.

Vacht

Korte, fijne, glanzende, dichte beharing. Enkelvoudige vacht (zonder ondervacht) die de neiging heeft zich ter hoogte van de ruglijn op te richten wanneer de poes beweegt.

Poten

De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. Matig tot stevig beenderstelsel. Ovale voeten.

Staart

Middellang, breder aan de basis, dunner uitlopend naar een afgeronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Korat past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Korat past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Appetite Control Sterilised 7+

  Appetite Control Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde/gecastreerde kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten vanaf 7 jaar. Het helpt ze langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Korat

Naam Voorkomend in Nederland
1. Gismo
3.9%
3.9%
2. Pluis
3.9%
3.9%
3. Sliert
3.9%
3.9%
4. En-Doe
3.9%
3.9%
5. Gizmo
2%
2%

Korat baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Korat. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Korat fokker of cattery.

Heb je al een Korat kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Korat het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens