Korat

Korat floor
Thailand

De Korat is erg actief en speels. Hij houdt van een rustige omgeving en gaat drukte en lawaai liever uit de weg. De Korat is gek op zijn baas en vraagt veel aandacht. Hij heeft minder met vreemden en soortgenoten. Zijn vacht is makkelijk te verzorgen.

Middelgroot, vrij gedrongen lichaam, vrij gelijkmatig gebouwd. Gewicht: 2,5 tot 4,5 kg. Kortharig.

Rasbeschrijving Korat

 • Ras afkomst: Thailand
 • Andere rasnaam: Si-Sawat

Het karakter van de Korat

Een levendige, actieve, zeer behendige en speelse kat. Houdt niet van drukte en lawaai. Hij heeft een rustige omgeving nodig. Weinig sociaal met soortgenoten, Gereserveerd tegenover vreemden. Zacht, heel vriendelijk, uiterst gevoelig, erg gehecht aan zijn baas. Hij eist veel liefde en aandacht op. Hij heeft een melodieuze stem. Makkelijke vachtverzorging, wekelijks borstelen volstaat.

Kleur

De kleur is effen zilverblauwgrijs (silver blue) (H). De uiteinden van de haren zijn zilverkleurig wat een vriesglans oplevert (u). De neusspiegel is donkerblauwgrijs. De voetzolen donkerblauw tot rozig lavendelblauw.

Lichaam

Middelgroot, semi-cobby, noch compact, noch slank (H). Licht gebogen ruglijn. Krachtig, gespierd, lenig.

Hoofd

In vooraanzicht: hartvormig. Afgeplat voorhoofd. Lichte stop tussen het voorhoofd en de neus. Stevige en goed ontwikkelde wangen. Geen spitse noch vierkante snuit. Lange neus, lichtjes bol aan het uiteinde. Stevige, goed ontwikkelde kin. Sterke kaken.

Ogen

Groot, rond, goed uit elkaar staand, lichtjes schuin geplaatst. Liefst diepgroen van kleur. Amberkleurige ogen zijn toegestaan, vooral bij jonge dieren (t). Het is zo dat de definitieve kleur niet bereikt wordt voor de leeftijd van twee jaar. De wenkbrauwen beschrijven twee grote bogen boven de ogen.

Oren

Groot, breed aan de basis met iets afgeronde punten. Alert en hoog op de kop ingeplant. Korte haren op de buitenzijde van de oorschelp.

Vacht

Korte, fijne, glanzende, dichte beharing. Enkelvoudige vacht (zonder ondervacht) die de neiging heeft zich ter hoogte van de ruglijn op te richten wanneer de poes beweegt.

Poten

De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. Matig tot stevig beenderstelsel. Ovale voeten.

Staart

Middellang, breder aan de basis, dunner uitlopend naar een afgeronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Korat past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Korat past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Korat

Naam Voorkomend in Nederland
1. Gismo
3.9%
3.9%
2. Pluis
3.9%
3.9%
3. Sliert
3.9%
3.9%
4. En-Doe
3.9%
3.9%
5. Gizmo
2%
2%

Korat baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Korat. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Korat fokker of cattery.

Heb je al een Korat kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Korat het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens