Koreaanse Jindo

Koreaanse Jindo floor
Korea

De Koreaanse Jindo of Korea Jindo Dog is ontstaan op het eiland Jindo. Hij heeft qua uiterlijk en karakter wel wat weg van de meer bekende Japanse Akita. Waarschijnlijk heeft de Akita een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van deze Koreaan. De Jindo is een waak- en jachthond die buiten Korea niet veel voorkomt.

Rasbeschrijving Koreaanse Jindo

 • Ras afkomst: Korea
 • Andere rasnamen: Jindo, Jindo Kyon

Uiterlijke kenmerken van de Koreaanse Jindo

Jachthond.

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Het karakter van de Koreaanse Jindo

Deze geharde, dappere en waakzame hond is zeer trouw aan zijn baas. Hij is argwanend tegenover vreemden en nogal agressief ten opzichte van andere honden. Consequente opvoeding is noodzakelijk.

Kleur

De meest voorkomende kleuren zijn geelbruin en wit of zwart-wit. Zwart, black-and-tan, wolfsgrijs en gestroomd bestaan ook.

Lichaam

Langer dan hoog. Dikke hals zonder keelhuid. Sterke, rechte rug. Sterke, middelhoge borstkas. Goed gewelfde ribben. Gespierde, strakke lendenen.

Schofthoogte

Reu: 50 tot 55 cm. Teef: 45 tot 50 cm.

Gewicht

Reu: 18 tot 23 kg. Teef: 15 tot 19 kg.

Type

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Hoofd

Van bovenaf gezien een stompe driehoek. Licht gewelfde schedel. Duidelijke stop. Snuit niet massief en niet opwippend. Goed ontwikkelde, droge wangen. Dunne, strakke lippen.

Ogen

Klein, driehoekig. Donkerbruin.

Oren

Middelgroot, driehoekig, dik, rechtop gedragen en enigs-zins naar voren gericht.

Vacht

Recht, kort op het hoofd, benen en oren. Langer op hals, romp, staart en achterkant van de benen. Zachte, dichte, lichtgekleurde ondervacht.

Poten

Goed ontwikkeld. Ronde, compacte gesloten tenen.

Staart

Vrij hoog aangezet. In de vorm van een boog gedragen, of gekruld, waarbij het uiteinde de rug of flank raakt. Rijkelijk behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Koreaanse Jindo past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Koreaanse Jindo past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Koreaanse Jindo baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Koreaanse Jindo. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Koreaanse Jindo fokker of kennel.

Heb je al een Koreaanse Jindo pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Koreaanse Jindo het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies