Kuvasz

Kuvasz floor
Hongarije

Deze grote witte Hongaar was oorspronkelijk beschermer van vee. Zijn zoete uitstraling zet veel mensen op het verkeerde been want; de Kuvasz is een onverschrokken eigenheimer. Als herdershond moest hij op eigen houtje moest werken en dat doet hij dat vandaag de dag nog steeds. Iemand die daarmee kan omgaan mag zijn baas zijn maar aan andere mensen heeft hij lak.

Rasbeschrijving Kuvasz

 • Ras afkomst: Hongarije

Uiterlijke kenmerken van de Kuvasz

Vee- en schapenhoeder. Waakhond en politiehond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Kuvasz

Deze trouwe hond gaat elke uitdaging onverschrokken aan. Hij is stoutmoedig en vastberaden, maar niet erg aanhankelijk. Hij heeft een zeer goed reukvermogen, dat hem in vroeger tijden van pas kwam bij de jacht op wolven en wilde zwijnen.

Kleur

Wit. Ivoorkleur is toegestaan.

Lichaam

Solide gebouwd en gespierd. Diepe borstkas. Brede en schuinstaande schouders. Rechte rug. Korte lendenen. Buik opgetrokken.Sterk gepigmenteerderhuid (donkergrijs). Licht hellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 71-75 cm. Teven: 66-70 cm.

Gewicht

Reuen: 40-52 kg. Teven: 30-42 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Heel nobel en krachtig. Lange, maar niet puntige schedel. Duidelijke voorhoofdsgroef. Middelmatige stop. Brede en lange neusbrug. Rechte snuit. Lippen goed gesloten.

Ogen

Schuinstaand, amandelvormig. Donkerbruin.

Oren

Vrij klein, hoog aangezet, hangend, V- vormig, iets van het hoofd afstaand.

Vacht

Sterk, golvend en lang op het lichaam. Kraag en bevedering op de achterkant van de benen. Op het hoofd en aan de voorkant van de benen is het haar kort en recht. Wollige ondervacht.

Poten

Ronde, compacte voeten. Sterke, donkergrijze nagels.

Staart

Dicht behaard, tamelijk laag aangezet. Komt tot aan het spronggewricht. Aan het einde een beetje opwaarts gebogen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Kuvasz past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Kuvasz past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Kuvasz

Naam Voorkomend in Nederland
1. Izsy
6.1%
6.1%
2. Spike
6.1%
6.1%
3. Alyoshka
3%
3%
4. Appy
3%
3%
5. Bella
3%
3%

Kuvasz baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Kuvasz. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Kuvasz fokker of kennel.

Heb je al een Kuvasz pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Kuvasz het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies