La Perm

La Perm floor
Verenigde Staten

De La Perm is een bijzondere verschijning door zijn gekrulde vacht. Vaak valt op jonge leeftijd de vacht een keer helemaal uit. De vacht komt in verschillende lengtes voor. De vachtverzorging hangt samen met de haarlengte. De La Perm is een nieuwsgierige kat met een zachte stem en een fijn karakter.

Middelgroot, niet gedrongen type met een gekrulde vacht. Gewicht: 3,5 tot 5,5 kg.

Rasbeschrijving La Perm

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Dalles La Perm

Het karakter van de La Perm

Deze extraverte en nieuwsgierige boerderijkat is een uitstekende jager en een goed maatje. Hij heeft een zachte stem.

Lichaam

Half-oosters (semi-foreign), niet gedrongen type, middelgroot. Opmerkelijk gewicht voor zijn grootte. Gemiddeld ontwikkeld beenderstelsel en goed gespierd. (n)(u)

Hoofd

Driehoekig met afgeronde lijnen. Afgeronde schedel. In zijaanzicht is een lichte stop zichtbaar. Hoge wangen. Middellange neus, gemiddelde snuit. Volle en uitgesproken snorhaarkussentjes. Stevige kin (n)(u).

Ogen

Groot, amandelvormig, op matige afstand van elkaar. Geen verband tussen de oogkleur en de vachtkleur.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis, met afgeronde punten. De binnenzijde van de oorschelp is met krulletjes behaard tot diep in het oor. Lynxtips zijn gewenst (n)(u).

Vacht

Twee variëteiten: - Kortharig: zachte, zijdeachtige structuur, gegolfd op de buik en de rug. Matig ontwikkelde ondervacht. - Halflangharig tot langharig: zachte haarstructuur met krullen. Dichte ondervacht. Kraag toegestaan bij de volwassen dieren. De binnenzijde van de oren en de snorharen mogen gekruld zijn. Deze katten worden tenminste eens in hun leven kaal, doorgaans wanneer ze nog erg jong zijn. De vacht groeit vaak gekruld terug. Alle kleuren zijn toegestaan.

Poten

Middellang. De voorpoten zijn korter dan de achterpoten. Gemiddeld beenderstelsel. Goed gespierd. Ronde voeten (n)(u).

Staart

Lang en dun. Gegolfde beharing.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw La Perm past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw La Perm past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Appetite Control Sterilised

  Appetite Control Sterilised

  Je gesteriliseerd/gecastreerd kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om je kat langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 7+

  Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? En haar nieren, hoe zit het daarmee? Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is een voeding op maat voor je gesteriliseerde/gecastreerde kat. Het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht en het ondersteunt de nieren.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 37

  Sterilised 37

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? Sterilised 37 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je volwassen gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de La Perm

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bella
7.3%
7.3%
2. Habiba
4.9%
4.9%
3. Pushka
4.9%
4.9%
4. Bailey
2.4%
2.4%
5. Bloem
2.4%
2.4%

La Perm baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een La Perm. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende La Perm fokker of cattery.

Heb je al een La Perm kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw La Perm het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens