La Perm

La Perm floor
Verenigde Staten

De La Perm is een bijzondere verschijning door zijn gekrulde vacht. Vaak valt op jonge leeftijd de vacht een keer helemaal uit. De vacht komt in verschillende lengtes voor. De vachtverzorging hangt samen met de haarlengte. De La Perm is een nieuwsgierige kat met een zachte stem en een fijn karakter.

Middelgroot, niet gedrongen type met een gekrulde vacht. Gewicht: 3,5 tot 5,5 kg.

Rasbeschrijving La Perm

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Dalles La Perm

Het karakter van de La Perm

Deze extraverte en nieuwsgierige boerderijkat is een uitstekende jager en een goed maatje. Hij heeft een zachte stem.

Lichaam

Half-oosters (semi-foreign), niet gedrongen type, middelgroot. Opmerkelijk gewicht voor zijn grootte. Gemiddeld ontwikkeld beenderstelsel en goed gespierd. (n)(u)

Hoofd

Driehoekig met afgeronde lijnen. Afgeronde schedel. In zijaanzicht is een lichte stop zichtbaar. Hoge wangen. Middellange neus, gemiddelde snuit. Volle en uitgesproken snorhaarkussentjes. Stevige kin (n)(u).

Ogen

Groot, amandelvormig, op matige afstand van elkaar. Geen verband tussen de oogkleur en de vachtkleur.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis, met afgeronde punten. De binnenzijde van de oorschelp is met krulletjes behaard tot diep in het oor. Lynxtips zijn gewenst (n)(u).

Vacht

Twee variëteiten: - Kortharig: zachte, zijdeachtige structuur, gegolfd op de buik en de rug. Matig ontwikkelde ondervacht. - Halflangharig tot langharig: zachte haarstructuur met krullen. Dichte ondervacht. Kraag toegestaan bij de volwassen dieren. De binnenzijde van de oren en de snorharen mogen gekruld zijn. Deze katten worden tenminste eens in hun leven kaal, doorgaans wanneer ze nog erg jong zijn. De vacht groeit vaak gekruld terug. Alle kleuren zijn toegestaan.

Poten

Middellang. De voorpoten zijn korter dan de achterpoten. Gemiddeld beenderstelsel. Goed gespierd. Ronde voeten (n)(u).

Staart

Lang en dun. Gegolfde beharing.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw La Perm past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw La Perm past

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of heeft ze een gevoelige spijsvertering en slechte ontlasting? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin Care

  Hair & Skin Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de La Perm

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bella
7.3%
7.3%
2. Habiba
4.9%
4.9%
3. Pushka
4.9%
4.9%
4. Bailey
2.4%
2.4%
5. Bloem
2.4%
2.4%

La Perm baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een La Perm. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende La Perm fokker of cattery.

Heb je al een La Perm kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw La Perm het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens