Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo floor
Italië

De Lagotto Romagnolo of Romagna Waterhond verloor zijn baan toen de moerassen verdwenen. Toen zijn eigenaren ontdekten dat deze hond een kei is in het vinden van truffels, werd ‘de truffelhond’ geboren. Het jachtinstinct van deze krullenbol verdween gaandeweg. Vandaag de dag is de Lagotto een prima wakende gezinshond die soms wat verlegen is.

Rasbeschrijving Lagotto Romagnolo

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnaam: Lagotto

Uiterlijke kenmerken van de Lagotto Romagnolo

Truffelhond. Gezelschapshond.

Waterhonden

Het karakter van de Lagotto Romagnolo

Zijn jachtinstinct is verdwenen, maar door zijn zeer fijn reukvermogen is het een uit-stekende truffelhond. Hij is waakzaam en slaat bij onraad alarm en is dus een goede waakhond. Hij is volgzaam, aanhankelijk en erg gehecht aan zijn baas. Het is dus een goede gezelschapshond. Een consequente opvoeding is noodzakelijk.

Kleur

Effen gebroken wit, wit met kastanjebruin of oranje, gespikkeld bruin, effenbruin (in verschillende nuances), effen oranje.

Lichaam

Gedrongen, stevig. Stevige, gespierde hals. Goed uitstekende schoft. Goed ontwikkelde borst. Recht, zeer gespierde rug. Korte, zeer stevige lendenen. Lange, brede, licht hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 43 tot 48 cm. Teef: 41 tot 46 cm.

Gewicht

Reu: 13 tot 16 kg. Teef: 11 tot 14 kg.

Type

Waterhonden

Hoofd

Vrij stevig. Brede schedel, langer dan de snuit, licht convex (bol). Duidelijke wenkbrauwbogen. Recht neusbrug. Sterke kaken. Vlakke wangen. Dikke neusspiegel.

Ogen

Vrij groot, rond, oker- of hazelnoot/kastanjekleurig, afhankelijk van de kleur vacht.

Oren

Middelgroot, driehoekig, ronde punten, afhangend.

Vacht

Dicht en gekruld, wollig, met zeer dikke, ringvormige krulletjes. Krullen over het gehele lichaam, behalve op de kop, waar ze weelderige wenkbrauwen, snorren en een baard vormen. Waterafstotende vacht en ondervacht. Als de vacht niet wordt geschoren, heeft ze de neiging te gaan vervilten.

Poten

Gespierd, stevige botten. Vrij ronde, compacte voeten. Gepigmenteerde zoolkussentjes.

Staart

Naar de punt geleidelijk dunner wordend. In rust sabelvormig gedragen. In alerte toestand duidelijk hoger gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Lagotto Romagnolo past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Lagotto Romagnolo past .

 • Urinary U/C

  Urinary U/C

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O

  Urinary S/O

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal

  Gastro Intestinal

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Lagotto Romagnolo

Naam Voorkomend in Nederland
1. Gino
6.1%
6.1%
2. Kyra
4.5%
4.5%
3. Bob
3%
3%
4. Bruno
3%
3%
5. Luca
3%
3%

Lagotto Romagnolo baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Lagotto Romagnolo. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Lagotto Romagnolo fokker of kennel.

Heb je al een Lagotto Romagnolo pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Lagotto Romagnolo het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies