Laika

Laika floor
Rusland

Laika betekent: blaffer. De Laika werd beroemd toen Rusland in 1957 deze straathond de ruimte in stuurde in een verder onbemande satelliet die zou verbranden in de atmosfeer. Het hondenras kenmerkt zich door een sterke persoonlijkheid. De Laika houdt niet van vreemden en luistert alleen als hij er tijd voor heeft. Het ras omvat verschillende rassen waarvan er drie erkend zijn door de FCI, de wereldwijde organisatie van hondenkennels. De Russisch-Europese Laika is de minst bekende en kleinste van de drie erkende Laikarassen. De Oost-Siberische Laika is de grootste. Dit ras werd in Siberië gebruikt voor de jacht op onder andere beren. De West-Siberische Laika is middelgroot en laat − net als zijn blaffende broertjes − graag horen dat hij er is. Vooral als hij wild gevonden heeft.

Rasbeschrijving Laika

 • Ras afkomst: Rusland
 • Andere rasnamen: West-Siberische Laika, Oost-Siberische Laika

Uiterlijke kenmerken van de Laika

Jachthond. Sledehond. Waakhond. Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Laika

Deze levendige en waakzame hond heeft een sterke, evenwichtige persoonlijk-heid. Hij blaft veel (laika betekent blaffer). De Laika is zeer toegewijd aan zijn baas en argwanend tegenover vreemden. Consequente opvoeding is beslist noodzakelijk.

Kleur

"Russisch-Europese Laika: zwart, grijs, wit, peper-en-zout, donker met witte aftekening of wit met donkere aftekening. Oost-Siberische Laika: peper-en-zout, wit, grijs, zwart, rode of bruine tinten; gevlekt of gespikkeld."

Lichaam

Sterk. Geprononceerde schoft. Volle, diepe borstkas. Brede, licht hellende croupe. Opgetrokken buiklijn. Korte, licht hellende lendenen.Stevige, gespierde rug.

Schofthoogte

Russisch-Europese Laika: reu: 52 tot 58 cm, teef: 50 tot 56 cm. Teef: 52 tot 58 cm. Oost-Siberische Laika: reu: 55 tot 63 cm, teef: 53 tot 61 cm.

Gewicht

20 tot 30 kg.

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Niet zwaar. Schedel heeft de vorm van een gelijkzijdige driehoek. Geen duidelijke stop. Gladde snuit. Strakke lippen.

Ogen

Niet groot. Ovaal. Schuin in de schedel geplaatst.Donker.

Oren

Driehoekig, rechtop gedragen. Beweeglijk. Puntige uiteinden.

Vacht

Russisch-Europese: hard, recht, kort op de kop en oren. Langer op de hals, schoft en schouders. Bevederd aan de achterkant van de benen. Volle ondervacht. Oost-Siberische Laika: lang, grof, dicht, recht. Reu heeft manen en een kraag. Dichte, soepele ondervacht.

Poten

Sterke benen met stevige botten. Ovale, gesloten en compacte voeten.

Staart

In een boog of gekruld gedragen over de rug of de achterkant van de dijen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Laika past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Laika past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Laika

Naam Voorkomend in Nederland
1. Amani
25%
25%
2. Doeska
25%
25%
3. Holger
25%
25%
4. Wesley
25%
25%

Laika baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Laika. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Laika fokker of kennel.

Heb je al een Laika pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Laika het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies