Landseer (ECT)

Landseer (ECT) floor
Duitsland

De Landseer (Europees Continentaal Type) heeft nog wel wat weg van de Newfoundlander, het ras waar deze zwart-witte reus van afstamt. De Landseer dankt zijn naam aan de kunstenaar E. Landseer die hem rond 1837 op schilderijen afbeeldde. Pas in 1961 werde de Landseer erkend als ras. Hij is een echte waterrat die het liefst elke dag iets doet met de baas en als het even kan ook een duik waagt. Hij is waaks, kan behoorlijk eigenwijs zijn maar is vooral vriendelijk en aanhankelijk.

Rasbeschrijving Landseer (ECT)

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Landseer

Uiterlijke kenmerken van de Landseer (ECT)

Jachthond (waterwild). Reddingshond. Waakhond. Gezelschapshond.

Molosser Bergtype

Het karakter van de Landseer (ECT)

De Landseer ECT is alert en moedig. Hij houdt van water en is een aanhankelijke en zachte hond.

Kleur

Wit met losse, zwarte platen op de romp en de croupe. De hals, de borst, de buik, de ledematen en de staart moeten wit zijn. De kop is zwart, de snuit wit.

Lichaam

Krachtig. Gespierde hals. Diepe, brede borstkas. Gewelfde ribben. Rechte, zeer brede en robuuste rug. Brede, afgeronde croupe.

Schofthoogte

Reuen: 72-80 cm. Teven: 67-72 cm.

Gewicht

50-70 kg.

Type

Molosser Bergtype

Hoofd

Breed en massief. De hoofdhuid vertoont geen plooien en is met korte, fijne haren bedekt. Duidelijke stop maar minder uitgesproken dan bij de Sint Bernard. Droge lippen.

Ogen

Middelgroot, amandelvormig, bruin tot donkerbruin.

Oren

Middelgroot, driehoekig, vrij dicht bij de ogen aangezet, afhangend aan beide zijden van het hoofd, met korte, fijne haren.

Vacht

Lang, glad, zo dicht mogelijk, fijn. De ondervacht is minder dicht dan bij de zwarte Newfoundlander.

Poten

Gespierd met zware botten. Ronde voeten.

Staart

Stevig, behaard, afhangend, reikt tot aan de spronggewrichten.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Landseer (ECT) past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Landseer (ECT) past

 • Giant Junior

  Giant Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze fase misschien iets slanker moeten zijn? Speciaal voor pups van zeer grote rassen (>45 kg) in de 2e groeifase is er Giant Junior van ROYAL CANIN®. Het ondersteunt de spijsvertering en de gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Giant Adult

  Giant Adult

  Je zeer grote hond is gezond, toch? Of zou hij nog wel wat vitaler kunnen? ROYAL CANIN® heeft speciaal voor zeer grote honden ouder dan 18 tot 24 maanden Giant Adult ontwikkeld. Dit helpt bij het behoud van de vitaliteit van zeer grote honden.

  Bekijk productpagina
 • Giant Puppy

  Giant Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning kunnen hebben? Speciaal voor pups van zeer grote rassen (>45 kg) in de eerste groeifase hebben we Giant Puppy van ROYAL CANIN® ontwikkeld. Het draagt bij aan zijn natuurlijke weerstand en een gezonde groei.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Landseer (ECT)

Naam Voorkomend in Nederland
1. Czar
2.6%
2.6%
2. Mara
2.6%
2.6%
3. Sissi
2.6%
2.6%
4. Stoffel
2.6%
2.6%
5. Aafke
1.3%
1.3%

Landseer (ECT) baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Landseer (ECT). Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Landseer (ECT) fokker of kennel.

Heb je al een Landseer (ECT) pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Landseer (ECT) het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies