Markiesje

Markiesje floor
Nederland

Het Markiesje stamt af van gezelschapshondjes uit de zeventiende en achttiende eeuw en werd in Nederland weer als ras op de kaart gezet. Dit glanzende zwarte hondje is ‘tot op het bot’ gezelschapshond. Het is een taak die hij elke dag weer vol overgave aanvaardt. Het Markiesje is vrolijk, sociaal, aanhankelijk, rustig, waaks en vriendelijk en hij past perfect op schoot.

Rasbeschrijving Markiesje

 • Ras afkomst: Nederland
 • Andere rasnaam: Hollandse Tulphond

Uiterlijke kenmerken van de Markiesje

Gezelschapshond. Hij kan zich heerlijk op schoot nestelen, maar is ook altijd te vinden voor allerlei sportieve activiteiten zoals een stevige wandeling, behendigheid, gedrag & gehoorzaamheid, of flyball.

Gezelschapshonden.

Het karakter van de Markiesje

Vrolijk, rustig, sociaal naar mensen en soortgenoten, waaks maar heel vriendelijk.

Kleur

Zwart of zwart met witte aftekening.

Lichaam

Evenredig gebouwd, licht geraamte, behoorlijk ontwikkelde bespiering. Het lichaam is iets langer dan hoog, goede hoekingen. Soepel en veerkrachtig gangwerk

Schofthoogte

Ongeveer 35 cm

Gewicht

Ongeveer 6-8 kg

Type

Gezelschapshonden.

Hoofd

"De lange hals draagt het hoofd fier. Schedel vlak met matige stop; de snuit versmalt naar de neus, zonder spits te zijn."

Ogen

Vrij groot, ovaal. Donkerbruin tot zwart

Oren

Hoog aangezet en langs het hoofd gedragen

Vacht

Fijn, zacht, halflang en sluik aanliggend, lichte golf is toegestaan. Oren, staart en achterzijde van de benen goed bevederd.

Staart

Vrij lange staart, geen krulstaart.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Markiesje past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Markiesje past

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Mini Adult 8+

  Mini Adult 8+

  Je kleine hond is gezond, toch? Of zou hij nog wel wat vitaler kunnen, wat levendiger? Vanaf een leeftijd van 8 jaar kan je hond ouderdomsverschijnselen krijgen. Mini Adult 8+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om aan zijn veranderde voedingsbehoefte te voldoen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Junior

  Mini Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase extra natuurlijke weerstand kunnen gebruiken? Mini Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht van 10kg te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Markiesje

Naam Voorkomend in Nederland
1. Elmer
1.8%
1.8%
2. Cooper
1.8%
1.8%
3. Saartje
1.8%
1.8%
4. Spike
1.4%
1.4%
5. Lotje
1.4%
1.4%

Markiesje baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Markiesje. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Markiesje fokker of kennel.

Heb je al een Markiesje pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Markiesje het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies