Mastino Napoletano

Mastino Napoletano floor
Italië

Deze prachtige, kolossale hond is het beste op zijn plaats op een groot afgesloten terrein dat hij mag bewaken. De Mastino Napoletano is absoluut wantrouwend naar vreemden en kan agressief zijn. Als hij vindt dat het nodig is, beschermt hij al wat hij vindt dat van hem is. De Mastino Napoletano is alleen geschikt voor ervaren hondenbezitters.

Rasbeschrijving Mastino Napoletano

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnaam: Napolitaanse Matin

Uiterlijke kenmerken van de Mastino Napoletano

Waakhond. Politiehond. Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Mastino Napoletano

Rustig, loyaal en toegewijd. De Mastino Napoletano is zeer gehecht aan zijn baas en lief met kinderen. Moedig, dominant met soortgenoten en wantrouwig tegenover vreemden. Hij is niet zonder oorzaak agressief en zal niet zomaar bijten. Het uiterlijk van de Mastino Napoletano is erg imponerend en wanneer hij uitgedaagd wordt dwingt hij respect af. Hij vereist een zeer consequente opvoeding waarmee op jonge leeftijd begonnen moet worden. De Mastino Napoletano zou niet op de aanval getraind moeten worden omdat hij erg agressief en gevaarlijk zou kunnen worden.

Kleur

Gewenste kleuren: grijs, loodgrijs en zwart, bruin, fauve, donker fauve (reekleurig), met soms kleine witte vlekjes op de borst en aan de toppen van de tenen. Alle kleuren kunnen gestroomd zijn.

Lichaam

Massief. Langer dan hoog. Hals in de vorm van een afgeknotte kegel met een dubbelekeelhuid. Brede, weinig zichtbare schoft. Brede rug. Ruime borstkas. Goed gewelfde ribben. Brede, robuuste en afhellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 65-75 cm. Teven: 60-68 cm.

Gewicht

Reuen: 60-70 kg. Teven: 50-60 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Kort, massief, indrukwekkend. Brede, vlakke schedel. Huid met rimpels en plooien. Duidelijke stop. Brede, hoge snuit. Krachtige kaken. Grote neus. Vlezige, dikke en ruime lippen.

Ogen

Wijd uit elkaar, rond,donkerder dan de vacht.

Oren

Klein, driehoekig, vlak aanliggend aan de kaken. Indien gecoupeerd: in een gelijkzijdige driehoek.

Vacht

Kort, ruw, stug, dicht, glad (maximaal 1.5 cm)

Poten

Robuuste botten. Ronde, volumineuze voeten. Dichte, gesloten tenen.

Staart

Dik en breed aan de basis iets dunner wordend naar het uiteinde toe. In rust, wordt hij, hangend gedragen, reikt hij tot aan het spronggewricht. Indien gecoupeerd: tot op 2/3 van de lengte.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Mastino Napoletano past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Mastino Napoletano past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Mastino Napoletano

Naam Voorkomend in Nederland
1. Brutus
2.7%
2.7%
2. Diva
2.7%
2.7%
3. Dino
2.7%
2.7%
4. Balou
2.7%
2.7%
5. Dolce
2.7%
2.7%

Mastino Napoletano baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mastino Napoletano. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mastino Napoletano fokker of kennel.

Heb je al een Mastino Napoletano pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mastino Napoletano het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies