Mopshond

Mopshond floor
China

Een Mops (Pug in het Engels) is een gezelschapshond in een aparte verschijningsvorm: veel hond in een klein lichaam. Ook het karakter van deze kleine Chinese dog tovert geheid een glimlach op je gezicht. Hij is vriendelijk tegen iedereen. Als zijn bijzondere uiterlijke kenmerken overdreven worden, kan dit ras gezondheidsproblemen hebben. Zoek daarom een goede fokker.

Rasbeschrijving Mopshond

 • Ras afkomst: China
 • Andere rasnamen: Mopshond, Mops, Carlin

Uiterlijke kenmerken van de Mopshond

Gezelschapshond.

Kleine Molossers

Het karakter van de Mopshond

De mopshond is aanhankelijk, gevoelig en zachtaardig. Deze kleine dog is een fijne gezelschapshond met een goed karakter. Hij kan echter ook wel eens moeilijk en lichtgeraakt zijn. Hij kan niet zo goed met kinderen omgaan. De onstuimige pup wordt kalm en bedaard wanneer hij eenmaal volwassen is. Hij blaft maar zelden. Het is geen waakhond, ondanks dat hij terughoudend is tegenover vreemden. Hij heeft een consequente opvoeding nodig die al op jonge leeftijd moet beginnen.

Kleur

Zilver, abrikoos, roodbruin of zwart. Elke kleur dient duidelijk aanwezig te zijn, zodat er een duidelijk contrast is tussen de kleur van de vacht, de aalstreep (zwarte streep van het achterhoof tot de staart) en het masker. De vlekken zijn duidelijk omlijnd. De snuit (het masker), de oren, de schoonheidsvlekjes op de wangen, de duimvlek of ruit op het voorhoofd en de aalstreep zijn zo zwart mogelijk.

Lichaam

Compact, vierkante lichaamsbouw. Gedrongen. Licht gewelfde, stevige, dikke hals. Brede borst. Rechte rug.

Schofthoogte

Ongeveer 30 cm.

Gewicht

6,3 tot 8,1 kg.

Type

Kleine Molossers

Hoofd

Stevig, rond. Schedel zonder voorhoofdsgroeve. Geprononceerde stop. Korte, stompe, vierkante snuit. Geen wipneus. Duidelijke rimpels. Lichte prognatie (ondervoorbijtend) van de onderkaak. Snijtanden van de onderkaak liggen praktisch op één lijn.

Ogen

Zeer groot, uitpuilend, donker gekleurd, glanzend.

Oren

Dun, klein, zacht aanvoelend. Twee vormen zijn toegestaan: - roosvormig: klein, afhangend, naar achter gevouwen, de externe gehoorgang bedekkend. - Knopvormig: naar voren vallend, met de punt tegen de schedel, de gehooropening bedekt (voorkeursvorm).

Vacht

Fijn, glad, zacht en glanzend, niet grof of wollig.

Poten

Zeer stevig, middellang. Geen erg ronde of langgerekte voeten. Gesloten tenen.

Staart

Hoog aangezet, met een zo dicht mogelijke krul op de heup. Een dubbele krul is ideaal.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Mopshond is uniek

Wist je dat verschillende hondenrassen specifieke voeding nodig hebben? En daar hebben ze alle reden toe. Zo heeft elk ras unieke redenen voor specifieke voedingsstoffen. Voor de ondersteuning van hun verschillende gewrichten, spijsvertering en vacht bijvoorbeeld. Of voor hun type gebit, dat vraagt om een eigen vorm brok. Unieke redenen vragen om unieke voeding.

Vraag hier je advies op maat aan
 • Pug (mopshond) Adult

  Pug (mopshond) Adult

  Je Mopshond is gezond, toch? Of zou hij wel wat slanker kunnen? Pug Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor de unieke eigenschappen van pug honden. Zo helpt het je hond om zijn gezonde gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Pug (mopshond) Junior

  Pug (mopshond) Junior

  Je Mopshond pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. Pug Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering en de natuurlijke weerstand van je pup te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Junior Wet

  Mini Junior Wet

  Je kleine pup is gezond, toch? Of kan hij ondersteuning gebruiken tijdens zijn groei? Speciaal voor pups van kleine honden is er Mini Junior Wet van ROYAL CANIN®. Deze gezonde natvoeding bevordert de eetlust van pups met een verwacht volwassen gewicht tot 10 kilo.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Mopshond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lola
1.5%
1.5%
2. Diesel
1.1%
1.1%
3. Bella
1%
1%
4. Moppie
1%
1%
5. Gizmo
1%
1%

Mopshond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mopshond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mopshond fokker of kennel.

Heb je al een Mopshond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mopshond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies