Mountain Cur

Mountain Cur floor
Verenigde Staten

De Mountain Cur is een echte werker. Het type ontstond toen de honden van kolonisten zich vermengden met inheemse honden in Amerika. De Mountain Cur werd gebruikt om te jagen en te speuren én om zijn eigenaar en diens eigendommen te beschermen. Deze actieve, gladharige hond is vanwege zijn beschermende aard niet geschikt voor elke eigenaar.

Rasbeschrijving Mountain Cur

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Uiterlijke kenmerken van de Mountain Cur

Jachthonden.

Schofthoogte

46-66 cm.

Gewicht

16-31 kg.

Type

Jachthonden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Mountain Cur past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Mountain Cur past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Mountain Cur

Naam Voorkomend in Nederland
1. Macy
100%
100%

Mountain Cur baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mountain Cur. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mountain Cur fokker of kennel.

Heb je al een Mountain Cur pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mountain Cur het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies