Mountain Cur

Mountain Cur floor
Verenigde Staten

De Mountain Cur is een echte werker. Het type ontstond toen de honden van kolonisten zich vermengden met inheemse honden in Amerika. De Mountain Cur werd gebruikt om te jagen en te speuren én om zijn eigenaar en diens eigendommen te beschermen. Deze actieve, gladharige hond is vanwege zijn beschermende aard niet geschikt voor elke eigenaar.

Rasbeschrijving Mountain Cur

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Uiterlijke kenmerken van de Mountain Cur

Jachthonden.

Schofthoogte

46-66 cm.

Gewicht

16-31 kg.

Type

Jachthonden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Mountain Cur past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Mountain Cur past

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Junior

  Medium Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dermacomfort

  Medium Dermacomfort

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn huid wel wat glanzender mogen? Medium Dermacomfort van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Mountain Cur

Naam Voorkomend in Nederland
1. Macy
100%
100%

Mountain Cur baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mountain Cur. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mountain Cur fokker of kennel.

Heb je al een Mountain Cur pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mountain Cur het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies