Munchkin

Munchkin floor
Verenigde Staten

In 1991 werd in de Madison Square Garden in New York een vreemde kat met korte poten tentoongesteld. Het dier had de bijnaam teckelkat of bassetkat. Dit ras is vernoemd naar de dwergen uit Munchkinland beschreven in de bekende film de Tovenaar van Oz. De voorouders van de moderne Munchkin zijn afkomstig uit Louisiana en stammen af van een zwarte poes, Black Berry van rond 1982. Het gen dat aan de basis ligt van deze spontane mutatie die verantwoordelijk is voor de korte poten, is dominant. In Nederland is het ras niet erkend.

Kat met erg korte poten. Gewicht: 2,2 tot 4 kg.

Rasbeschrijving Munchkin

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Munchkin Cat

Het karakter van de Munchkin

Hoewel zijn korte poten de Munchkin niet belemmeren in zijn mobiliteit, zorgen deze er echter wel voor dat ze niet zo hoog kunnen springen als andere katten. Actief, levendig, speels, Munchkins zijn erg sociaal en aanhankelijk. Hij is dol op zijn baas. Zijn verzorging levert weinig problemen op, zeker niet bij de kortharige variëteit.

Kleur

Twee variëteiten: - Kortharig. - Halflangharig. Zijdeachtige structuur, gemiddelde ondervacht.

Lichaam

Middellang, breed en goed gespierd.

Ogen

Driehoekig, vrij breed, recht.

Oren

De vorm van een gelijkzijdige driehoek met afgeronde zijden. Afgeronde schedel. Vlak voorhoofd. De wangen kunnen, vooral bij katers, breed zijn. Smalle snuit met een lichte stop (u). Middellange neus. Stevige maar niet uitstekende kin.

Vacht

Gemiddelde dikke staart, enigszins taps toelopend naar het uiteinde toe. Dik behaard, hoog en rechtop gedragen wanneer hij in beweging is.

Poten

Middelgroot. Ronde borst. Brede schouders. De ruggengraat is net zo buigzaam als bij andere rassen. Botten en spieren zijn gemiddeld tot goed ontwikkeld.

Staart

Kort, gemiddelde botstructuur en stevige spieren. Ronde, compacte voeten van gemiddelde grootte.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Munchkin past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Munchkin past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Munchkin

Naam Voorkomend in Nederland
1. Muis
7.5%
7.5%
2. Aagje
2.5%
2.5%
3. Ami
2.5%
2.5%
4. Ates
2.5%
2.5%
5. Charlotte
2.5%
2.5%

Munchkin baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Munchkin. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Munchkin fokker of cattery.

Heb je al een Munchkin kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Munchkin het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens