Nebelung

Nebelung floor
Verenigde Staten

De oorsprong van de Nebelung ligt in de Verenigde Staten. De naam Nebelung is Duits voor nevelwezen, dit komt goed overeen met de nevelachtige kleur van de Nebelung. Door het kruisen van een kortharige zwarte huiskat met een vermoedelijke Blauwe Rus is de Nebelung ontstaan zo rond 1986. Er zijn verschillende varianten van de Nebelung, zoals de: Russisch Blauw, Russisch Wit en Russisch Zwart. De rasstandaard van de Nebelung is in 1987 door de TICA aanvaard. Er zijn nu Nebelung fokkers in de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland en Nederland, dit om een goede genetische basis te vormen. De Nebelung mag alleen gekruist worden met een Blauwe Rus. De kittens van deze kruisingen mogen alleen gebruikt worden voor de fok van de Nebelung.

Middelgroot en redelijk lang lichaam. Gewicht 2,5 tot 5 kg. Dubbele halflange vacht.

Rasbeschrijving Nebelung

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de Nebelung

Het karakter van de Nebelung is redelijk vrolijk en rustig. De Nebelung is vooral gericht op zijn baas of andere gezinsleden. Bij vreemden kijkt hij letterlijk eerst de kat uit de boom voordat hij contact maakt. Hij laat zich dan ook niet snel aaien door een vreemde.
De Nebelung heeft over het algemeen een hekel aan lawaai, daarom heeft hij ook wat moeite met een gezin met jonge kinderen. Toch is de Nebelung wel op gezelschap gesteld en kan het ook redelijk vinden met soortgenoten. Ondanks de voorkeur voor rust, speelt hij van tijd tot tijd graag.

Kleur

De vachtkleur is van oorsprong blauw. Tegenwoordig wordt er ook in andere kleuren gefokt zoals: zwart en wit.

Lichaam

Het lichaam is middelgroot en redelijk lang. Het mag niet te grof of te fijn zijn.

Hoofd

Redelijk wigvormig en breed maar niet te lang. De neus van de Nebelung heeft een recht profiel.

Ogen

De ogen zijn amandelvormig en staan ver uit elkaar. De oogkleur is intens groen.

Oren

"Redelijk grote oren, breed aan de basis en lopen uit op een punt. De oorschelp is weinig behaard."

Vacht

De dubbele vacht van de Nebelung is (half)lang, zijdeachtig en fijn.

Poten

"De Nebelung heeft lange en slanke poten. De voetjes zijn klein en ovaal."

Staart

De staart is lang, niet te breed aan het begin en loopt taps toe.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Nebelung past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Nebelung past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Appetite Control Sterilised 7+

  Appetite Control Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde/gecastreerde kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten vanaf 7 jaar. Het helpt ze langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Nebelung

Naam Voorkomend in Nederland
1. Cesar
6.3%
6.3%
2. Javert
6.3%
6.3%
3. Blowing
3.1%
3.1%
4. Booboo
3.1%
3.1%
5. Dionysos
3.1%
3.1%

Nebelung baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Nebelung. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Nebelung fokker of cattery.

Heb je al een Nebelung kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Nebelung het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens