Newfoundlander

Newfoundlander floor
Canada

De hond-die-lijkt-op-een-beer is het allergelukkigst als hij twee dingen waar hij het meest van houdt – mensen en zwemmen – kan combineren. Bijvoorbeeld door drenkelingen uit het water te redden. Waken doet hij niet, het enige waar je bij deze goedmoedige reus beducht voor moet zijn, is zijn vachtverzorging. Die kost wel wat tijd.

Rasbeschrijving Newfoundlander

 • Ras afkomst: Canada
 • Andere rasnamen: Newfoundland Dog, Newfoundlander

Uiterlijke kenmerken van de Newfoundlander

Reddingshond in het water. Gezelschapshond.

Bergtype Molosser

Het karakter van de Newfoundlander

De New foundlander is gevoelig, uitermate trouw, eerlijk, gehoorzaam, rustig en zacht. Hij is verzot op kinderen. Het is geen waker, hij boezemt enkel ontzag in door zijn voorkomen. Hij bezit een diep reddingsinstinct. Hij is bereid om in het water te gaan en uren te zwemmen om een drenkeling te redden. Hij wordt ook wel de 'Sint Bernard van de zee' genoemd. Zijn opvoeding moet consequent zijn maar met het nodige geduld. Hij bereikt pas rond zijn tweede levensjaar zijn volledige volwassenheid.

Kleur

"Eenkleuring: zwart (gitzwart mat), kastanjebruin (chocolade of bronskleurig). Zwarte kop met indien mogelijk een witte bles; zwarte mantel en aftekeningen, de croupe en het bovenste deel van de staart zijn zwart. De andere delen moeten wit zijn."

Lichaam

Massief. Sterke hals. Diepe borstkas.Brede rug. Stevige en gespierde lendenen. Brede, afhellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: gemiddeld 71 cm. Teven: gemiddeld 66 cm.

Gewicht

Reuen: ongeveer 68 kg. aTeven: ongeveer 54 kg.

Type

Bergtype Molosser

Hoofd

Breed en massief. Niet al te duidelijke stop. Korte snuit, eerder vierkant.

Ogen

Klein, wijd uit elkaar, donkerbruin of lichter bij de kastanjebruine dieren.

Oren

Klein, driehoekig, liggen tegen de zijkant van het hoofd aan.

Vacht

Lang, vlak, ruw, zonder krullen, voelt ongewoon vettig aan, ondoordringbaar. Bevederde ledematen. Zachte, dichte ondervacht.

Poten

Grote, goed gespierde voeten met vliezen tussen de tenen.

Staart

Stevig en breed aan de basis, matige lengte tot iets voorbij het spronggewricht, vrij dik. Hij hangt af met een lichte boog aan het uiteinde.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Newfoundlander past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Newfoundlander past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Newfoundlander

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
1.6%
1.6%
2. Bo
1.4%
1.4%
3. Balou
1.2%
1.2%
4. Max
1.2%
1.2%
5. Luna
1.2%
1.2%

Newfoundlander baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Newfoundlander. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Newfoundlander fokker of kennel.

Heb je al een Newfoundlander pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Newfoundlander het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies