Nieuw Zeelandse Huntaway

Nieuw Zeelandse Huntaway floor
Nieuw Zeeland

Deze intelligente schaapshoeder is gespecialiseerd in het wegdrijven van schapen, vandaar de term Huntaway in zijn rasnaam. Meestal is de Nieuw-Zeelandse Huntaway black and tan van kleur. Qua formaat zijn er nogal wat verschillen. Voor de eigenaar van de Huntaway is het minder belangrijk hoe de hond eruitziet, zolang hij maar kan werken.

Rasbeschrijving Nieuw Zeelandse Huntaway

 • Ras afkomst: Nieuw Zeeland

Uiterlijke kenmerken van de Nieuw Zeelandse Huntaway

Herdershonden.

Kleur

Black-and-tan.

Schofthoogte

Van 51 tot 61 cm.

Gewicht

Van 18 tot 30 kg.

Type

Herdershonden.

Oren

Half staande oren.

Vacht

Kortharig.

Staart

Een dikke en bevederde staart.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Nieuw Zeelandse Huntaway past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Nieuw Zeelandse Huntaway past .

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy

  Medium Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Medium

  Sterilised Medium

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. Het gedrag van je hond en zijn behoeften kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft minder calorieën nodig. Met speciale voeding blijft je hond op een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Nieuw Zeelandse Huntaway baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Nieuw Zeelandse Huntaway. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Nieuw Zeelandse Huntaway fokker of kennel.

Heb je al een Nieuw Zeelandse Huntaway pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Nieuw Zeelandse Huntaway het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies