Nieuw Zeelandse Huntaway

Nieuw Zeelandse Huntaway floor
Nieuw Zeeland

Deze intelligente schaapshoeder is gespecialiseerd in het wegdrijven van schapen, vandaar de term Huntaway in zijn rasnaam. Meestal is de Nieuw-Zeelandse Huntaway black and tan van kleur. Qua formaat zijn er nogal wat verschillen. Voor de eigenaar van de Huntaway is het minder belangrijk hoe de hond eruitziet, zolang hij maar kan werken.

Rasbeschrijving Nieuw Zeelandse Huntaway

 • Ras afkomst: Nieuw Zeeland

Uiterlijke kenmerken van de Nieuw Zeelandse Huntaway

Herdershonden.

Kleur

Black-and-tan.

Schofthoogte

Van 51 tot 61 cm.

Gewicht

Van 18 tot 30 kg.

Type

Herdershonden.

Oren

Half staande oren.

Vacht

Kortharig.

Staart

Een dikke en bevederde staart.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Nieuw Zeelandse Huntaway past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Nieuw Zeelandse Huntaway past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Nieuw Zeelandse Huntaway baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Nieuw Zeelandse Huntaway. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Nieuw Zeelandse Huntaway fokker of kennel.

Heb je al een Nieuw Zeelandse Huntaway pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Nieuw Zeelandse Huntaway het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies