Noorse Elandhond

Noorse Elandhond floor
Noorwegen

De Noorse elandhond, afkomstig uit Noorwegen, bestond al in de tijd van de Vikingen. Deze machtige jager valt zonder enige aarzeling groot wild aan (hert, eland, beer, wolf). Het ras werd voor het eerst getoond op een tentoonstelling in 1877 en erkend door de Kennel Club in 1901. Er zijn twee variëteiten: de grijze Noorse Elandhond en de zwarte Noorse Elandhond. De FCI erkent beide als een apart ras

Rasbeschrijving Noorse Elandhond

 • Ras afkomst: Noorwegen
 • Andere rasnamen: Noorse Elandhond Grijs, Noorse Elandhond Zwart, Noorse Elandhond

Uiterlijke kenmerken van de Noorse Elandhond

Vee- en schapenhoeder. Sledehond. Gebruikshond: Legerhond. Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Noorse Elandhond

Deze sportieve en moedige hond heeft een groot uithoudingsvermogen. Hoewel de Noorse Elandhond nogal onafhankelijk is, is hij erg vriendelijk en kalm. Hij is aanhankelijk en vriendelijk tegenover zijn eigenaar en zachtaardig voor kinderen, waardoor hij een uitstekende gezelschapshond is. Met zijn uitzonderlijke reukvermogen kan hij een eland op enkele kilometers afstand al ruiken. De Noorse Elandhond heeft een breed scala aan blafgeluiden om te communiceren. Deze zeer waakzame hond is een goede waakhond. Hij kan agressief zijn tegenover andere honden. Consequente maar rustige opvoeding is nodig.

Kleur

"Grijze variëteit: nuances in grijs met zwarte uiteinden aan de langste haren; lichter op de borst, buik, benen en onder de staart. Zwarte variëteit: glanzend zwart. Een geringe hoeveelheid wit op de borst, voorbenen en voeten is toegestaan."

Lichaam

Kort en compact. Sterke, gespierde hals zonder keelhuid. Brede, diepe borstkas. Goed gewelfde ribben Buik klein beetje opgetrokken. Brede, rechte rug. Gespierde lendenen.

Schofthoogte

Grijze variëteit: Reu: ongeveer 52 cm. Teef: ongeveer 49 cm. Zwarte variëteit: Reu: 45 tot 50 cm. Teef: 42 tot 47 cm.

Gewicht

Grijze variëteit: ongeveer 25 kg. Zwarte variëteit: ongeveer 20 kg.

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Breed tussen de oren. Schedel vrijwel plat. Duidelijk stop. Rechte neusbrug. Matig lange snuit. Sterke kaken net (vast) gesloten lippen.

Ogen

Bruin, zo donker mogelijk.

Oren

Hoog aangezet. Stevig en rechtopstaand. Puntige uiteinden.

Vacht

Ruw, dik, overvloedig. Kort op het hoofd en de voorkant van de benen. Langer op de borst, hals (kraag), achterkant van de benen en dijen. Lang op de extremiteiten. Wollige, lichtere ondervacht in grijze tinten. Zwarte exemplaren hebben een zwarte ondervacht.

Poten

Ovale, compacte voeten met aaneengesloten tenen. Krachtige benen met stevige botten.

Staart

Hoog aangezet. Dik.Sterk gekruld over de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Noorse Elandhond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Noorse Elandhond past .

Om dit jaar extra gezond van start te gaan, introduceert Royal Canin de Gezonde Voeding Weken. Van 15 januari t/m 11 februari 2018 profiteer je bij deelnemende speciaalzaken van voordeel op ROYAL CANIN® voedingen.

PROFITEER DIRECT VAN GEZOND VOORDEEL

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Zou je middelgrote oudere hond wel wat vitaler kunnen? Vanaf 7 jaar kan hij al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Junior Large Dog

  Urban Life Junior Large Dog

  Je stadse pup is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Junior Large Dog van ROYAL CANIN® speciaal ontwikkeld voor de pup die in de stad leeft. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Noorse Elandhond

Naam Voorkomend in Nederland
1. B.A.
6.3%
6.3%
2. Lotta
6.3%
6.3%
3. Bacchus
6.3%
6.3%
4. Fedor
6.3%
6.3%
5. Fyra
6.3%
6.3%

Noorse Elandhond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Noorse Elandhond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Noorse Elandhond fokker of kennel.

Heb je al een Noorse Elandhond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Noorse Elandhond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies