Norbottenspets

Norbottenspets floor
Zweden

De Norbottenspets is een jachthond die graag zelfstandig werkt en het ook prima vindt om de baas en diens vee te bewaken. Deze zelfverzekerde hond is wit met gele of roodbruine vlekken. Hij blaft graag, is waaks en is niet dol op vreemden. De Norbottenspets komt zowel in Zweden – het land van herkomst – als daarbuiten weinig voor.

Rasbeschrijving Norbottenspets

 • Ras afkomst: Zweden
 • Andere rasnamen: Noorse Spits, Scandinavische Spits

Uiterlijke kenmerken van de Norbottenspets

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Norbottenspets

Deze moedige, levendige en stoere hond is zeer actief en heeft een groot uithou-dingsvermogen. Hij heeft een evenwichtige persoon-lijkheid en is nooit nerveus of agressief. Deze aanhanke-lijke hond kan goed overweg met kinderen. Het is ook een goede waakhond.

Kleur

Alle kleuren toegestaan. Ideale vachtkleur is een witte ondergrond met oranjegele aftekeningen.

Lichaam

Vierkant gebouwd. Droge hals wordt trots gedragen. Geprononceerde voorborst. Diepe borstkas. Gespierde, licht hellende croupe. Buik-lijn is enigszins opgetrokken. Brede, korte lendenen. Korte, sterke, gespierde rug.

Schofthoogte

Reu: ongeveer 45 cm. Teef: ongeveer 42 cm.

Gewicht

Ongeveer 10 kg.

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Droog, sterk, wigvormig. Middelbrede, nogal platte schedel. Licht gewelfd voor-hoofd. Geen uitgesproken stop Rechte neusbrug. Zeer puntige snuit. Smalle, droge lippen.

Ogen

Middelgroot, amandelvormig, schuin in de schedel geplaatst.Donker van kleur.

Oren

Hoog aangezet. Strak rechtop gehouden.

Vacht

Kort, hard, dicht. Kort haar op de kop en de voorkant van de benen. Langer op het lichaam, achterkant van de dijen, en onder de staart. Fijne, dichte ondervacht.

Poten

Gespierde benen. Kleine,stevige, zeer compactegesloten voeten.

Staart

Hoog aangezet en in een grote boog losjes gekruld over de rug gedragen, waarbij de staartpunt de zijkant van de dij raakt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Norbottenspets past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Norbottenspets past .

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Mini Adult 8+

  Mini Adult 8+

  Je kleine hond is gezond, toch? Of zou hij nog wel wat vitaler kunnen, wat levendiger? Vanaf een leeftijd van 8 jaar kan je hond ouderdomsverschijnselen krijgen. Mini Adult 8+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om aan zijn veranderde voedingsbehoefte te voldoen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Puppy

  Mini Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase extra natuurlijke weerstand kunnen gebruiken? Mini Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht van 10kg te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Norbottenspets baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Norbottenspets. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Norbottenspets fokker of kennel.

Heb je al een Norbottenspets pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Norbottenspets het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies