Norfolk Terriër

Norfolk Terriër floor
Groot-Brittannië

De Norfolk Terriër is afkomstig uit het graafschap Norfolk. Hij werd voorheen beschouwd als een eenvoudige variëteit van de Norwich Terriër waarvan hij afstamt. Hij zou alleen door de dracht van de oren met de Norwich Terriër zou verschillen. In de Verenigde Staten wordt enkel de Norwich Terriër in twee variëteiten erkend. In 1932 registreerde de Kennel Club de Norwich Terriër. De Norfolk Terriër werd pas in 1964 erkend.

Rasbeschrijving Norfolk Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: De Norfolk

Uiterlijke kenmerken van de Norfolk Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de Norfolk Terriër

De Norfolk Terriër is rustiek, alert, onverschrokken en vrij rustig. Hij heeft een groot weerstandsvermogen en vrien- delijk karakter. De hond is zeer zachtaardig met kinderen. Het is een jachthond. Hij is uiterst geschikt voor het verjagen van prooien uit hun holen, het bejagen van ongedierte en de jacht in meutes. Hij blijkt bovendien een echte kleine waker te zijn. Een consequente opvoeding is nodig.

Kleur

Elke rood schakering, tarwekleurig, black-and-tan of grauw. Witte aftekeningen of vlekken zijn niet gewenst maar toegestaan.

Lichaam

Gedrongen. Sterke hals. Horizontale bovenlijn. Korte rug. Goed gewelfde ribben.

Schofthoogte

25-26 cm.

Gewicht

Ongeveer 5 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Rond. Brede, licht afgeronde schedel. Duidelijke stop.Stevige, wigvormige snuit. Krachtige kaken. Gesloten lippen.

Ogen

Ovaalvormig, donkerkastanjebruin of zwart.

Oren

Van gemiddelde grootte, V-vormig met licht afgerond toppen, naar voren tegen de wangen vallend.

Vacht

Stug, draadhaar, vlak aanliggend. Langer en grover op de hals en de schouders.Op de kop en de oren zijn de haren kort en glad, uitgezonderd de baard en de wenkbrauwen.

Poten

Kort, sterk, forse botten. Ronde voeten.

Staart

Met een matige lengte, breed aan de basis, smaller naar het uiteinde toe. Recht en fier gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Norfolk Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Norfolk Terriër past .

 • Cardiac

  Cardiac

  Heeft je hond een hartaandoening? Dan kan je dierenarts een speciale voeding adviseren. Cardiac Diet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de hartfunctie van je hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Renal Select Canine

  Renal Select Canine

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Norfolk Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Norfolk Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Norfolk Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Norfolk Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Norfolk Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies